Kriptovalute u Konzumu

Jeste li umorni od nošenja fizičke gotovine ili izvlačenja kreditnih/debitnih kartica za potrebe kupovine? Pa Konzum, najveći trgovački lanac u Hrvatskoj, osmislio je rješenje za vas. Predstavljamo mogućnost plaćanja kriptovalutama!

Konzum se upisao u povijest kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je prihvatio kriptovalutu kao način plaćanja. Kupci sada mogu kupovati namirnice, kućanske potrepštine, higijenske proizvode i više, koristeći svoju digitalnu imovinu. Internetska trgovina trenutačno nudi tu mogućnost, a tvrtka to uskoro planira proširiti na svoje fizičke trgovine.

Zamislite praktičnost plaćanja svojih potreba za kupnjom sa samo nekoliko klikova na vašem pametnom telefonu, bez potrebe da brinete o nošenju gotovine ili provlačenju kartica. Nema više dugih čekanja u redu, nema više problema s odbijenim karticama i nema više skrivenih troškova. Svoje osnovne stvari možete kupiti brzo, sigurno i po poštenoj cijeni.

Dakle, ako želite iskusiti ovaj novi i inovativni način kupnje, posjetite Konzumovu online trgovinu već danas i počnite plaćati kriptovalutama. Ne čekajte, započnite novu eru kupovine sada!

Kriptovalute u Konzumu
Ključne značajke:Kupci mogu kupovati proizvode iz Konzumove online trgovine kriptovalutom bez dodatnih naknada.
Dostupne kriptovalute za plaćanje:Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), EOS, DAI, Ripple (XRP), Stellar Lumen (XLM), Tether (USDT), USDC, Solana, BUSD ( BEP20), Dogecoin (DOGE) i Litecoin (LTC).

Table of Contents

Novi način plaćanja u Konzumu

Konzum, najveći trgovački lanac u Hrvatskoj, postao je prvi trgovac u zemlji koji prihvaća plaćanja kriptovalutama. Tvrtka je sklopila partnerstvo s lokalnom fintech tvrtkom Electrocoin i njezinim sustavom PayCek, prvim hrvatskim procesorom plaćanja kriptovalutama.

Od 1. prosinca 2021. kupci mogu kupovati proizvode iz Konzumove online trgovine kriptovalutom bez dodatnih naknada. Trgovina nudi širok raspon proizvoda uključujući namirnice, potrepštine za kućanstvo i predmete za osobnu njegu, s više od 12 000 artikala dostupnih za kupnju.

Koje kriptovalute prihvaćaju?

Korisnici mogu birati između 13 različitih kriptovaluta uključujući Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), EOS, DAI, Ripple (XRP), Stellar Lumen (XLM), Tether (USDT), USDC, Solana, BUSD ( BEP20), Dogecoin (DOGE) i Litecoin (LTC).

Kriptovalute u Konzumu
konzum.hr

Proces plaćanja

Proces plaćanja kriptovalutom je jednostavan i sličan kartičnom plaćanju. Nakon odabira proizvoda, kupci mogu odabrati opciju plaćanja kriptovalutom i odabrati neku od dostupnih kriptovaluta. Sustav će zatim prikazati ekvivalentni iznos u odabranoj kriptovaluti i generirati QR kod i adresu za plaćanje. Kupci zatim mogu skenirati QR kod koristeći svoj osobni kripto novčanik kako bi dovršili transakciju.

PayCek osigurava fiksni tečaj za transakcije, štiteći kupca od bilo kakvih oscilacija u tečaju kriptovalute. Tvrtka će kupcima e-poštom poslati potvrdu transakcije iz sustava PayCek, a Konzum će im poslati račun za kupljene proizvode ili usluge.

Kriptovalute u Konzumu

Inovacije u Konzumu

Usvajanje plaćanja kriptovalutama u Konzumu odraz je njegove predanosti inovacijama i pozicije lidera u sektoru maloprodaje. Tvrtka kontinuirano ulaže u nove tehnologije kako bi svojim kupcima pružila vrhunsko iskustvo kupnje.

Zaključak!

Zaključno, Konzumovo prihvaćanje plaćanja kriptovalutama predstavlja značajnu prekretnicu u općem prihvaćanju digitalnih valuta. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj, Konzumovo prihvaćanje kriptovalute dokaz je sve veće popularnosti i važnosti ovih novih oblika plaćanja. S planovima da proširi korištenje plaćanja kriptovalutama na svoje druge trgovine, Konzum je spreman biti predvodnik nove ere kupovine u Hrvatskoj.

FAQs

Što je potrebno za korištenje Bitcoina i drugih kriptovaluta za plaćanje na Konzum webshopu?

Da biste koristili Bitcoin i druge kriptovalute za plaćanje, morate imati osobni digitalni novčanik za kriptovalute za njihovo pohranjivanje.

Koje su različite vrste kripto novčanika?

Postoje dvije vrste kripto novčanika, softverski i hardverski kripto novčanik. Za online plaćanje potreban vam je softverski kripto novčanik.

Kako napraviti kripto novčanik?

Da biste napravili kripto novčanik, odaberite platformu na kojoj ćete ga izraditi, preuzmite njihovu odgovarajuću aplikaciju (kao što je Coinbase Wallet) i izradite korisnički račun. Zapišite svoj privatni ključ koji je dostupan u obliku izraza koji se sastoji od 12 nasumično odabranih riječi. Prenesite svoje kriptovalute u svoj novčanik.

Kako kupiti s kriptovalutama u Konzumu?

Proces kupnje u Konzumu s kriptovalutama uvelike je sličan kupnji bankovnom karticom. Napunite košaricu proizvodima koje želite kupiti, a ne zaboravite da Konzum ne vrši dostavu za narudžbe manje od 200 kuna. Kada završite, kliknite gumb Završi narudžbu u donjem desnom kutu. Otvorit će se nova stranica na kojoj možete odabrati željenu uslugu (dostava, dovoz, preuzimanje i partnerska dostava), mjesto isporuke, datum i vrijeme. Na desnoj strani vidjet ćete opciju plaćanja kriptovalutama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *