Top 10 kripto novčanika

Jeste li u potrazi za sigurnim i korisniku prilagođenim novčanikom za kriptovalute?

Uspon digitalnih valuta učinio je imperativom imati sigurno i praktično mjesto za njihovu pohranu. Uz toliko dostupnih opcija, odabir pravog novčanika može biti neodoljiv.

Zato smo izradili ovaj opsežan vodič za 10 najboljih novčanika za kriptovalute 2023. Bez obzira jeste li iskusni kripto entuzijast ili tek počinjete, pronaći ćete savršen novčanik koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Čitajte dalje kako biste otkrili ključne značajke i prednosti svakog novčanika i pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Table of Contents

Top 10 kripto novčanika
computerworld.com

1. Metamask

Metamask kripto novčanik zauzela je naše prvo mjesto na ljestvici kripto novčanika jer se po svemu ističe od drugih kripto novčanika. Metamask je kripto novčanik koji svojim korisnicima omogućuje kupnju, salnje, primanje te pohranjivanje svojih kriptotvaluta. Sve se odvija lako i brzo. Osim kriptovaluta Metamask kripto novčanik omogućuje vam i pohranjivanje i slanje NFT-eva. Stvoriti novi novčanik je iznimno lako jer aplikacij vodi svakog novog korisnika korak po korak kako bi im olakšala taj proces. Korisnička podrška sastoji se od Centra za pomoć i oglasne ploče zajednice.

Top 10 kripto novčanika
consensys.net
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:20,000+
Dostupno na:IOS, Android i web

2. Crypto.com Defi wallet

Crypto.com jedna je od vodečih kripto mjenjačnica na svijetu, ali osim što možete trgovati s kriptovalutama možete ih i pohranjivati. Dostpna su vam preko 500 različitih digitalnih sredstava. Crypto.com DeFi novčanik nudi vam jednostavan i siguran način za istraživanje DeFi projekata. Za sigurnosti korisnika ovog novčanika koristi se Secure Enclave tehnologija te tehnologijom biometrijske provjere autentičnosti i 2-faktorske provjere autentičnosti. Ovaj novčanik ima jednu od najboljih mobilnih aplikacija, te se ističe svojom jednostavnošću što mnogi trgovci kriptovaluta žele.

Top 10 kripto novčanika
Crypto.com’s Wallet and Card App (iOS 2.21 and Android 2.4.3)
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:800+
Dostupno na:IOS, Android i web

3. Coinbase wallet

Coinbase Wallet je digitalni kripto novčanik bez skrbništva. Nudi ga kripto mjenjačnica Coinbase, poznata po visokim sigurnosnim standardima, ali ne morate biti korisnik Coinbasea da biste koristili ovaj novčanik jer je svima dostupan besplatno. Velika prednost Coinbase kripto novčanika je sigurnost korisnika, Coinbase koristi Secure Enclave tehnologiju zaštite koja sigurno pohranjuje privatne ključeve korisnika. Coinbase wallet podržava više od 44.000 kriptovaluta. Korisnici koriste novčanik za interakciju s decentraliziranim aplikacijama (dApps) na ekosustavima Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH). Novčanik se može i jednostavno integrirati u dApp preglednike, omogućujući korisnicima stvaranje Coinbase računa na svim uređajima, uključujući Android i iOS mobilne platforme.

Top 10 kripto novčanika
coinbase.com
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:5,500+
Dostupno na:IOS, Android i web

4. Trust wallet

Trust Wallet je decentralizirani kripto novčanik koji svojim korisnicima omogućuje pohranu, kupnju i razmjenu kriptovaluta. Također pruža sjajnu mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje koje praćenje povijesti transakcija, sigurno pohranjivanje privatnih ključeva i slanje kriptovaluta čine jednostavnim. Podržava više od 160.000 sredstava. Ovaj kripto novčanik ima ugrađen Web3 preglednik koji korisnicima omogućuje kupnju kriptovaluta putem izvorne DEX (decentralizirane mjenjačnice) koja radi na Kyber mreži. Korisnicima također omogućuje pristup raznim DApps (decentraliziranim aplikacijama) izgrađenim na platformi Ethereum izravno putem aplikacije Trust Wallet. Trust Wallet daje sigurnost svojim korisnicima tako da provodi redovite revizije putem vodeće zaštitarske tvrtke Stateful, također koristi druge sigurnosne mjere kao što je skeniranje PIN koda ili skeniranje otiska prsta kako bi se dodao dodatni sloj sigurnosti.

Top 10 kripto novčanika
docs.bnbchain.or
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:1600+
Dostupno na:IOS, Android i web

5. ZenGo

ZenGo kripto novčanik jedan je od rijetkih koji koristi moć “potpisa praga” kako bi unio visoku razinu sigurnosti u svoje novčanike bez skrbništva. To znači da se vaš privatni ključ dijeli na dva dijela, jedan dio biti će pohranjen na serverima ZenGo a drugi na vašem pametnom telefonu. Privatni ključ radi samo tada kad se ta dva dijela spoje. ZenGo kripto novčanik poznat je po jednostavnošću, kada se prvi put prijavljujete u aplikaciji morate skenirati svoje lice te ZenGo povezuje vaše lice s vašim privatnim ključem. Ako izgubite svoje pametni telefon ne znači i da ste izgubili i svoje kriptovalute jer ih možete vratiti pomoću ponovo skeniranja lica. Korisnička podrška je izvrsna i dostupna 24/7, zato je ovo jedan od kripto novčanika pogodan za početnike.

Top 10 kripto novčanika
zengo.com
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:70+
Dostupno na:IOS, Android i web

6. BINANCE

Binance jedna je od največih platformi za trgovanje kriptovalutama. Budući da nudi veliki izbor opcija i značajki trgovanja, nije baš jednostavan za koristiti. Osim trgovanja možete i pohraniti svoje kriptovalute. Binanceove sigurnosne značajke uključuju dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) putem aplikacije Google Authenticator ili usluge kratkih poruka (SMS), popis dopuštenih adresa, upravljanje uređajem i mogućnost ograničavanja pristupa uređaju. Binance nudi tri opcije korisničke podrške: podnošenje tiketa, postavljanje osnovnih pitanja putem chata i kontaktiranje putem Twittera.

Top 10 kripto novčanika
binance.com
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:150+
Dostupno na:IOS, Android i web

7. Blue wallet

Blue Wallet kripto je novčanik bez skrbništva, koji stvara Bitcoin lako upotrebljivim. Podržava Bitcoin Lighting mrežu te nudi sve značajke potrebne za Bitcoin. Najveća prednost Blue Wallet kripto novčanika je njegovo jednostavno korištenje za korisnike, zato ovaj kripto novčanik vole oni koji su tek počeli trgovati s Bitcoinom. Blue Wallet integrirao je MoonPay kako bi korisnici u samo nekoliko sekundi mogli kupiti Bitcoin pomoću svoje bankovne kartice.

Top 10 kripto novčanika
bluewallet.io
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:20+
Dostupno na:IOS, Android i web

8. SafePal

SafePal jedan je od najpoznatijih vrućih kripto novčanika, koristi ga gotovo 6 milijuna ljudi u više od 190 zemalja. Njegova popularnost dolazi zbog njegove integracije s kripto burzom Binance. Što znači da kupnju i prodaju kriptovaluta možete raditi na svojoj SafePal aplikaciji pomoću Binancovih kripto burzi. SafePal podržava sve glavne kriptovalute uključujući i stabilne kovanice DAI i TUSD. SafePal također izrađuje i hladne kriptovalute koji su relativno jeftini.

Top 10 kripto novčanika
safepal.com
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:10,000+
Dostupno na:IOS, Android i web

9. Electrum

Electrum kripto novčanik koristi se za pohranjivanje Bitcoina. Novčanik je otvorenog koda, što znači da je ulagačima omogućeno sigurno pohranjivanje digitalnih valuta i da imaju svu kontrolu nad njime, sve dok imaju privatni ključ. Electrum kripto novčanik omogućuje korisnicima visoku razinu sigurnosti s opcijom postavljanja dvofaktorske autentifikacije. Korisnici također mogu slati i primati brze transakcije, jer ovaj kripto novčanik koristi se samo za Bitcoin i zato koristi Bitcoin Lighting mreže.

Top 10 kripto novčanika
electrum.org
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:Electrum podržava samo Bitcoin
Dostupno na:Web i Android

10. Exodus

Exodus kripto novčanik poznat je po svojim brzim transakcijama i jednostavnoj uporabi za korisnike. Korisnike privlači iznimno dobrim vizualnim izgledom, te ga se smatra najboljim vizualnim kripto novčanikom na tržištu. Exodus kripto novčanik najbolje je koristiti na stolnom računalu, ali ima i aplikacije za IOS i Android pametne telefone. Kompatibilan je s novčanikom Trezor, popularnim hardverskim kripto novčanikom. Exodus podržava preko 230 različitih kriptovaluta, što znači da podržava više kriptovaluta od većine vrućih kripto novčanika.

Top 10 kripto novčanika
exodus.com
Top 10 kripto novčanika
Podržana kripto sredstva:260+
Dostupno na:IOS, Android i web

FAQs

Kako odabrati kripto novčanik?

Odabir kripto novčanika ovisi o vašim specifičnim potrebama i preferencijama. Važno je uzeti u obzir faktore kao što su podržane vrste kovanica i tokena, ponuđena razina sigurnosti te korisničko sučelje i jednostavnost korištenja.

Mogu li pohraniti više kriptovaluta u jedan novčanik?

Da, mnogi novčanici za kriptovalute podržavaju više kovanica i tokena.

Je li sigurno pohraniti svoju digitalnu imovinu u kripto novčanik?

Da, sve dok odaberete ugledan i siguran novčanik, sigurno je pohraniti svoju digitalnu imovinu u kripto novčanik.

Imaju li kripto novčanici ugrađenu značajku razmjene?

Neki kripto novčanici imaju ugrađenu značajku razmjene, koja korisnicima omogućuje jednostavno pretvaranje jedne kripto u drugu.

Mogu li koristiti kripto novčanik za plaćanje?

Da, mnogi kripto novčanici omogućuju korisnicima plaćanje pomoću njihove digitalne imovine.

Kako mogu napraviti sigurnosnu kopiju svog kripto novčanika?

Postupak izrade sigurnosne kopije kripto novčanika može varirati ovisno o određenom novčaniku koji koristite. Preporuča se pogledati dokumentaciju novčanika ili podršku za upute o pravilnom sigurnosnom kopiranju novčanika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *