Najbolji studentski domovi u Zagrebu

Mučite se s odabirom studentskog doma u Zagrebu? Ne brinite, pripremili smo sveobuhvatan vodič studentskih domova u Zagrebu koji će vam pružiti sve potrebne informacije.

Polazak na put visokog obrazovanja avantura je puna beskrajnih mogućnosti. Dok kročite nogom u zadivljujući grad Zagreb, naći ćete se uronjeni u živahnu studentsku kulturu i mnoštvo uzbudljivih prilika.

Jedan ključni aspekt vašeg studentskog iskustva leži u pronalaženju savršenog mjesta koje možete zvati domom – studentskog doma koji besprijekorno spaja udobnost, praktičnost i zajednicu.

Pridružite nam se dok otkrivamo najbolje studentske domove u Zagrebu, gdje se iznimni životni prostori i obogaćujuća okruženja spajaju kako bi stvorili uspomene koje traju cijeli život. Istražimo ove skrivene dragulje i otkrijmo tajne studentskog života u srcu Zagreba.

Najbolji studentski domovi u Zagrebu
source: intrepidtravel.com

Table of Contents

1. Studentski dom Stjepan Radić

Dobrodošli u Studentski dom Stjepan Radić, središnji studentski dom u Zagrebu i najveći takve vrste u Republici Hrvatskoj. Smješten u Jarunskoj ulici 2 u naselju Horvati-Srednjaci, ovo užurbano središte od milja zovu Sava zbog blizine lijeve obale rijeke Save.

Značajke i sadržaji:

Ovo studentsko selo sastoji se od 11 paviljona namijenjenih smještaju studenata, upravne zgrade i pratećih sadržaja, s ukupno 4.031 krevetom. Najnoviji dodaci kompleksu otvoreni su 2010. godine, osiguravajući moderne i udobne životne prostore. Studentski dom Stjepan Radić ima izvrsnu prometnu povezanost s ostatkom grada. Područjem prometuju tramvaji 5, 7, 14 i 17, kao i gradski autobus 109 (sa stajalištem zgodnog naziva “Studentski dom Stjepan Radić”). Osim toga, obližnje prometno čvorište Savski most omogućuje pristup tramvajima, prigradskim autobusima i taksijima.

Studentski don Stjepan Radić ima i Facebook grupu gdje studenti razmjenjuju informacije.

Najbolji studentski domovi u Zagrebu
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Unutar kompleksa pronaći ćete niz pogodnosti i usluga koje će uljepšati vaš studentski život:

 • Fitness centar: Ostanite aktivni i održavajte zdrav način života u fitness centru u sklopu hotela, opremljenom najsuvremenijim sadržajima.
 • Kino dvorana: Opustite se i uživajte u najnovijim filmovima i kinematografskim iskustvima u vlastitoj kino dvorani spavaonice.
 • Učionice: Povoljno smještene učionice unutar kompleksa pružaju idealno okruženje za učenje, potičući akademski uspjeh.
 • Škola jezika: Proširite svoje horizonte pohađanjem tečajeva jezika koji se nude u prostorijama, proširujući svoje jezične vještine.
 • Medicinska i stomatološka poliklinika: Vaše zdravlje i dobrobit su od najveće važnosti. Pristupite praktičnim zdravstvenim uslugama u medicinskim i stomatološkim klinikama koje se nalaze na licu mjesta.
 • Plesna dvorana: Prepustite se svojoj strasti za plesom i pokretom u namjenskoj plesnoj dvorani, gdje možete pokazati svoj talent ili naučiti nove plesne stilove.
 • Mogućnosti prehrane: Zadovoljite svoj apetit s dvije studentske menze koje nude raznoliku ponudu hranjivih obroka. Žudite za pizzom? Zaputite se u pizzeriju u sklopu objekta na ukusan komadić.
 • Caffe/Slastičarna: Uživajte u ugodnoj i primamljivoj atmosferi u caffe baru doma, gdje se možete opustiti, družiti i uživati u ukusnim kolačima i pićima.
 • Pošta: Pogodno smještena u prostorijama, pošta studentima osigurava brze i učinkovite poštanske usluge.
Najbolji studentski domovi u Zagrebu
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Osim sadržaja unutar kompleksa, Studentski dom Stjepan Radić može se pohvaliti blizinom Športskog parka Mladost i Kineziološkog fakulteta, što pruža mogućnosti za sportsko-rekreativne aktivnosti u blizini.

Odaberite Studentski dom Stjepan Radić za neusporedivo studentsko iskustvo, kombinirajući udoban smještaj, sveobuhvatne sadržaje i živahnu zajednicu koja podržava vaš osobni i akademski razvoj. Doživite najbolje što Zagreb nudi na Savi – svom domu daleko od doma.


2. Studentski dom Dr. Ante Starčević – ‘ŠARA’

Studentski dom Dr. Ante Starčević, živahan i primamljiv studentski dom u Zagrebu. Sastoji se od tri paviljona, a ova rezidencija nudi više od 1200 kreveta u udobnim dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama, od kojih svaka ima vlastitu kupaonicu.

Objekti i aktivnosti:

U Studentskom domu Dr. Ante Starčević razumiju važnost cjelovitog studentskog iskustva. Zato nude razne pogodnosti i aktivnosti kako bi uljepšali vaše vrijeme u domu:

 • Sport i rekreacija: Ostanite aktivni i održavajte zdrav način života uz sportske i rekreacijske sadržaje. Bez obzira volite li više vježbati u teretani, sudjelovati u borbama stolnog tenisa ili se pridružiti energičnim satovima poput aerobika i zumbe, dom Dr. Ante Starčević je tu za vas.
 • Igralište na otvorenom: Oslobodite svoj natjecateljski duh na igralištu na otvorenom, gdje možete uživati ​​u prijateljskim utakmicama nogometa ili košarke sa svojim sumještanima.
 • Društveni događaji: Studentski dom Dr. Ante Starčević vjeruje da je njegovanje osjećaja zajedništva bitno tijekom vašeg boravka u domu. Zato organiziraju živahna društvena događanja, stvarajući prilike da se povežete s drugim studentima i stvorite trajna prijateljstva.
Najbolji studentski domovi u Zagrebu
source: studentski.hr

Lokacija i podaci za kontakt

Studentski dom Dr. Ante Starčević nalazi se na povoljnoj lokaciji u Zagrebačkoj aveniji 2, u samom srcu Zagreba, osiguravajući jednostavan pristup gradskim sadržajima i atrakcijama. Ukoliko imate pitanja ili trebate pomoć, možete ih kontaktirati putem e-maila: snastarcevic@sczg.hr.

Odaberite Studentski dom “Dr. Ante Starčević” kao svoj dom daleko od doma, gdje vas čeka udoban smještaj, niz sadržaja i privlačna zajednica. Uronite u ispunjen studentski život i stvorite nezaboravne uspomene u Zagrebu.


3. Studentski dom Cvjetno naselje

Dobrodošli u Studentski dom Cvjetno naselje, moderan i inkluzivan studentski dom u Zagrebu. S osam paviljona i preko 1800 kreveta, pruža uspješnu zajednicu u kojoj studenti mogu napredovati akademski i društveno.

Najbolji studentski domovi u Zagrebu
source: net.hr

Sadržaji i sadržaji:

U Studentskom domu Cvjetno naselje prioritet je vaša udobnost. Sadržaji doma zadovoljavaju vaše različite potrebe, osiguravajući dobro zaokruženo studentsko iskustvo. Evo nekih značajki u kojima možete uživati:

 • Fitness centar: Ostanite aktivni i vodite zdrav način života u potpuno opremljenom fitness centru. Uključite se u razne rutine vježbanja i održavajte se energijom.
 • Učionice: Pronađite namjenske i dobro opremljene učionice koje pružaju pogodno okruženje za fokusirano učenje i akademsku izvrsnost.
 • Medicinske i stomatološke usluge: Lako pristupite medicinskim i stomatološkim uslugama na licu mjesta, osiguravajući da su vaše zdravstvene potrebe zadovoljene.
 • Višenamjenska dvorana: Svestrana višenamjenska dvorana služi kao središte događanja, radionica i kulturnih aktivnosti. Uključite se u obogaćivanje iskustava i proširite svoje horizonte.
 • Studentski restorani: Uživajte u ukusnim i hranjivim jelima u dva studentska restorana. Uz razne mogućnosti objedovanja, možete zadovoljiti svoje nepce i napuniti se nakon produktivnog dana.
 • Kafić i slastičarnica: Odmorite se od učenja i opustite se u kafiću i slastičarnici. Počastite se slatkim kolačima i napitcima uz druženje s kolegama studentima.

Lokacija i podaci za kontakt:

Studentski Dom Cvjetno naselje možete pronaći na adresi Odranska 8, u srcu Zagreba. Naš središnji položaj omogućuje lak pristup gradskim sadržajima i kulturnim znamenitostima. Ukoliko imate dodatnih pitanja o domu možete ih kontakti putem e-maila: sncvjetno@sczg.hr.

Odaberite Studentski dom Cvjetno naselje kao svoj idealan studentski smještaj, gdje se spajaju udobni životni prostori, sveobuhvatni sadržaji i živahna zajednica. Doživite poticajno okruženje koje njeguje osobni rast, akademski uspjeh i cjeloživotne veze.


4. Studentski dom Lašćina

Studentski dom Lašćina, miran i slikovit studentski dom koji se nalazi na Laščinskoj cesti 32 u Zagrebu. Uz blizinu Kvaternikovog trga i prekrasnog parka Maksimir, ova rezidencija nudi mirno i zeleno okruženje za studente.

Smještaj i sadržaji:

Studentski dom Lašćina nudi smještaj u deset paviljona koji se sastoje od tri muška paviljona, šest ženskih paviljona i jednog mješovitog Glazbenog paviljona. Svaki paviljon nudi zajedničku kupaonicu na svakom katu, kao i zajedničku čajnu kuhinju, osiguravajući praktičnost i udobnost za sve stanare.

Najbolji studentski domovi u Zagrebu
source: nicelocal.com.hr

Studentski dom također nudi niz pogodnosti koje će obogatiti vaš studentski život:

 • Višenamjenska dvorana: Uključite se u razne aktivnosti kao što su stolni tenis, klupski sastanci, aerobik, plesne sesije i disko večeri u svestranoj višenamjenskoj dvorani.
 • Restoran: uživajte u tri obroka dnevno: doručku, ručku i večeri u restoranu u sklopu doma, koji osigurava da budete dobro nahranjeni tijekom svog boravka.
 • Sportsko igralište: Ostanite aktivni i zabavite se uz sportske sadržaje, uključujući košarkaško igralište, igralište za mali nogomet i igralište za odbojku.
 • Pristup internetu: Ostanite povezani i pristupite internetu iz udobnosti svoje sobe uz brzu internetsku vezu.
 • Učionica: Osmi paviljon nudi namjensku učionicu, pružajući povoljan prostor za učenje i grupni rad.
 • TV salon: Opustite se u TV salonu koji se nalazi u podrumu prvog paviljona, gdje možete uživati ​​u svojim omiljenim emisijama i filmovima.

Lokacija i podaci za kontakt:

Studentski dom Lašćina nalazi se na adresi Laščinska cesta 32, u živopisnom gradu Zagrebu. Lokacija doma nudi jednostavan pristup Kvaternikovom trgu i zadivljujućem parku Maksimir, omogućujući vam da uživate u najboljem gradskom životu i prirodnim ljepotama. Za sve upite ili pomoć obratite im se putem e-pošte: snlascina@sczg.hr.

Odaberite Studentski Dom Lašćina kao svoje omiljeno prebivalište, gdje vas čekaju mir, udobnost i zajednica koja vas podržava. Uronite u mirno i hranljivo okruženje dok uživate u živahnom gradu Zagrebu.


FAQs

Tko ima pravo na studentski dom?

Pravo na studentski dom imaju samo redovni studenti koji su također i državljani Republike Hrvatske, državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj s statusom stranca s stalnim boravkom i osobe sukladne Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Kako se prijavljuje za studentske domove?

Prijave za studentske domove obavljaju se u studentskim centrima.

Tko ima izravno pravo na studentski dom?

Izravno pravo na studentski dom imaju izvrsni studenti kojima kućanstvo zadovoljava kriterij mjesečnih prihoda

Koji su najbolji studentski domovi u Zagrebu?

Najbolji studentski domovi po našoj listi su: SD Stjepan Radić, SD Dr. Ante Starčević, SD Cvjetno naselje i SD Lašćina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *