Initial Coin Offering (ICO) – Sto je ICO?

ICO je način financiranja u kojem nova kriptovalutna avantura prodaje dio svojih tokena ranim podržateljima u zamjenu za financiranje.

Znaci, Initial Coin Offering (ICO) je metoda financiranja koja se koristi za lansiranje nove kriptovalute ili blockchain projekta. To podrazumijeva prodaju “tokena” ili “kriptovaluta” novom projektu putem kojeg se skupljaju sredstva za razvoj projekta. Kupci tokena ili kriptovaluta u ovom slučaju postaju vlasnici novog projekta i imaju pravo na korištenje projekta u budućnosti. ICO se često smatra rizičnim jer projekti često nemaju ništa više od ideje, a samim tim se ne može znati hoće li projekt uspjeti ili ne.

Jedan primjer kompanije koja je lansirala ICO je Ethereum. Ethereum je lansirao svoj ICO 2014. godine, prodajući ETH token koji je korišten kao mehanizam za financiranje razvoja platforme. ETH token je trenutno jedna od najpopularnijih kriptovaluta na svijetu, sa tržišnom kapitalizacijom preko 200 milijardi dolara. ICO Ethereum-a je bio jedan od prvih i najvećih u povijesti kriptovaluta, privukavši milijune dolara investicija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *