RBA stambeni krediti

Jeste li umorni od toga da vaša banka naplaćuje smiješne naknade? Osjećate li se kao da ste stalno cijenjeni za svaku malu transakciju? Pa, ne bojte se, jer imam sjajne vijesti za vas. U gradu postoji jedna banka koja u velikoj mjeri potresa stvari. Pozdravite RBA banku, najinovativniju i najnaklonjeniju banku na koju ćete ikada naići.

Ali čekajte, možda mislite, što RBA banku čini tako posebnom? Pa, za početak, ne naplaćuju nikakve naknade za osnovne transakcije kao što su otvaranje računa, uplate ili isplate ili prijenos novca. Tako je, dobro ste me čuli. NULA naknade. Gotovo je kao da zapravo žele da zadržite svoj teško zarađeni novac!

Pa što čekate? Recite zbogom svojoj staroj, provizijskoj banci i pozdravite RBA banku. Vaš novčanik (i razum) bit će vam zahvalni.

RBA stambeni krediti
source: raiffeisenbank.rba.hr

Table of Contents

RBA stambeni krediti
Ključne značajke:Konkurentne kamatne stope, grace period do šest mjeseci, širok raspon iznosa kredita
Najbolje za:Najbolje za konkurentne kamatne stope i širok raspon iznosa kredita s razdobljem počeka do šest mjeseci.

Općenito o RBA stambenim kreditima

Ako razmišljate o podizanju stambenog kredita, RBA banka je pouzdana i renomirana opcija koja vam može pomoći da ostvarite svoj san o vlasništvu. Evo nekoliko općih informacija o RBA stambenim kreditima kojih biste trebali biti svjesni:

RBA stambeni krediti nude niz značajki, uključujući:

 • Konkurentne kamatne stope: RBA banka nudi neke od najkonkurentnijih kamatnih stopa na tržištu, tako da možete biti sigurni da dobivate izvrsnu ponudu.
 • Fleksibilne opcije otplate: Možete birati između niza opcija otplate, uključujući tjedne, dvotjedne i mjesečne isplate, tako da možete pronaći plan koji odgovara vašem proračunu.
 • Iznos kredita: RBA banka nudi kredite do 95% vrijednosti nekretnine, što znači da vam za početak može biti potreban samo mali depozit.
 • Rokovi kredita: RBA banka nudi rokove kredita do 30 godina, tako da možete rasporediti svoje otplate na dulje razdoblje kako biste ih lakše upravili.
 • Dodatne značajke: RBA Stambeni krediti također nude niz dodatnih značajki, kao što su mogućnost dodatnih otplata, mogućnost ponovnog izvlačenja i kompenzacijski računi, što vam može pomoći da uštedite novac i brže otplatite svoj kredit.
RBA stambeni krediti
source: raiffeisenbank.rba.hr

Tko može podnijeti zahtjev za RBA stambene kredite?

RBA stambeni krediti popularna su opcija financiranja za mnoge ljude koji žele kupiti ili izgraditi svoj dom iz snova. Za podnošenje zahtjeva za RBA stambeni kredit morate ispunjavati određene kriterije. Evo nekoliko važnih stvari koje biste trebali znati:

Kriterij prihvatljivosti:

 • Morate biti državljanin ili stalni stanovnik Hrvatske
 • Morate imati najmanje 18 godina.
 • Morate imati dobru kreditnu povijest.
 • Morate imati stabilan izvor prihoda kako biste bili sigurni da možete vratiti zajam.

Zahtjevi za tražitelje kredita:

 • Dokaz identiteta: Morate dati valjanu osobnu iskaznicu, poput putovnice ili vozačke dozvole, kako biste dokazali svoj identitet.
 • Dokaz o prihodu: Morate pružiti dokaz o prihodu kao što su platne liste, porezne prijave i bankovni izvodi.
 • Pojedinosti o zaposlenju: Morate navesti pojedinosti o svom trenutnom zaposlenju, kao što su naziv radnog mjesta, ime poslodavca i podaci za kontakt.
 • Pojedinosti o nekretnini: morate dati pojedinosti o nekretnini koju želite kupiti ili izgraditi, uključujući njezinu lokaciju, vrijednost i namjenu.
RBA stambeni krediti
source: raiffeisenbank.rba.hr

Imajte na umu da ispunjavanje uvjeta ne jamči odobrenje RBA stambenog kredita. Banka će pregledati vašu prijavu, a čimbenici kao što su vaš kreditni rezultat, razina prihoda i omjer duga i prihoda bit će uzeti u obzir prije donošenja odluke.

U sljedećem odjeljku raspravljat ćemo o dostupnim vrstama RBA stambenih kredita kako bismo vam pomogli odabrati najbolju opciju za svoje potrebe.


Koliko se može posuditi kod RBA?

RBA nudi široku paletu mogućnosti kada je u pitanju iznos kredita koji se može prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Evo što trebate znati:

 • Minimalni i maksimalni iznos kredita: Minimalni iznos koji možete posuditi za stambeni kredit od RBA je 14.000 EUR, dok maksimalni iznos može ići do 500.000 EUR. To znači da možete posuditi bilo koji iznos unutar ovog raspona, na temelju vaših zahtjeva.
 • Određivanje iznosa zajma: Iznos zajma koji imate pravo posuditi ovisit će o različitim čimbenicima, kao što su vaš prihod, kreditna sposobnost i druge financijske obveze. Kako bi utvrdila vašu podobnost, banka će procijeniti vašu sposobnost otplate kredita gledajući vaše prihode, troškove i sve druge nepodmirene dugove.
 • Minimalni potrebni kapital: morate imati minimalni kapital od 15% vrijednosti nekretnine kao predujam za RBA stambeni kredit. To znači da morate imati ušteđeno najmanje 15% ukupne cijene nekretnine kako biste se kvalificirali za kredit.
RBA stambeni krediti
source: rba.hr

Važno je napomenuti da će iznos zajma, kamatna stopa i drugi uvjeti biti finalizirani nakon detaljne procjene vaše financijske situacije i kreditne sposobnosti.


Kamatne stope za RBA stambene kredite

RBA za svoje stambene kredite nudi nekoliko različitih kamatnih stopa koje se razlikuju ovisno o statusu klijenta i vrsti kredita. Evo trenutnih kamatnih stopa koje nudi RBA:

Redovna kamatna stopa:

Ovo je standardna kamatna stopa za RBA stambene kredite, ovisno o statusu klijenta. Trenutne redovne kamatne stope su:

 • 3,80% fiksno za 60 mjeseci, zatim 4,50% fiksno za preostali rok.
 • 4,20% fiksno za 120 mjeseci, zatim 4,50% fiksno za preostali rok.

Fiksna kamatna stopa:

RBA nudi i stambene kredite s fiksnom kamatnom stopom, pri čemu kamata ostaje fiksna na određeno razdoblje. Trenutno RBA nudi:

 • 3,19% fiksno za jednogodišnje fiksne kredite.
 • 3,29% fiksno za 2-godišnje fiksne kredite.

Fiksna kamata s bonusom:

RBA osigurava snižene kamatne stope za klijente koji imaju status primarnog klijenta, što znači da svoja redovita primanja usmjeravaju na tekući/multivalutni račun u banci. Trenutne bonus kamate su:

 • 3,30% fiksno za 60 mjeseci, zatim 4,00% fiksno za preostali rok.
 • 3,70% fiksno za 120 mjeseci, zatim 4,00% fiksno za preostali rok.

Kamatne stope su izražene kao godišnje postotne stope i ostaju fiksne za određeno razdoblje (pet ili deset godina), nakon čega postaju fiksne za preostali rok. Banka može smanjiti ukupnu kamatnu stopu raznim bonusima, poput bonusa za klijente koji svoja redovita primanja usmjeravaju u banku, trenutno 0,5 postotnih bodova.

RBA obračunava međukamatu na iznos kredita od dana iskorištenja do datuma otplate, temeljem redovne kamatne stope. Kamata se obračunava metodom pada i proporcionalne kamate.

RBA stambeni krediti
source: raiffeisenbank.rba.hr

Vodič za stambene kredite

Ako razmišljate o stambenim kreditima u Hrvatskoj, naš opsežni vodič je tu da vam pomogne na svakom koraku. Od razumijevanja različitih kamatnih stopa koje nude banke, uključujući RBA, do procjene uvjeta, naš članak “Vodič za stambene kredite” pruža vrijedne uvide i stručne savjete. Bilo da prvi put kupujete stan ili želite refinancirati postojeći kredit, ovaj će vas vodič opremiti znanjem potrebnim za donošenje informiranih odluka. Istražite zamršenost stambenih kredita u Hrvatskoj i otključajte put do svog doma iz snova.


FAQs

Koje značajke nude RBA stambeni krediti?

RBA stambeni zajmovi nude konkurentne kamatne stope, fleksibilne mogućnosti otplate (tjedne, dvotjedne ili mjesečne), zajmove do 95% vrijednosti nekretnine, uvjete zajma do 30 godina i dodatne značajke kao što su dodatne otplate, mogućnost ponovnog izvlačenja i prijebojni računi.

Tko ima pravo podnijeti zahtjev za RBA stambene kredite?

Da biste se prijavili za RBA stambene kredite, morate zadovoljiti određene kriterije, uključujući državljanstvo ili stalni boravak u Hrvatskoj, najmanje 18 godina, dobru kreditnu povijest i stabilan izvor prihoda koji osigurava otplatu kredita.

Koji su dokumenti potrebni za podnošenje zahtjeva za RBA stambeni kredit?

Prilikom podnošenja zahtjeva za RBA stambeni kredit morat ćete priložiti valjane identifikacijske dokumente (kao što su putovnica ili vozačka dozvola), dokaz o prihodima (platne liste, porezne prijave, bankovni izvodi), podatke o zaposlenju (naziv radnog mjesta, naziv poslodavca, kontakt informacije) i pojedinosti o nekretnini.

Koliko se može posuditi u RBA?

RBA nudi širok raspon iznosa kredita prilagođenih Vašim specifičnim potrebama. Minimalni iznos kredita je 14.000 EUR, a maksimalni iznos može ići do 500.000 EUR. Iznos kredita za koji ispunjavate uvjete ovisit će o čimbenicima poput vašeg prihoda, kreditne sposobnosti i financijskih obveza.

Kolike su trenutno kamatne stope na RBA stambene kredite?

RBA nudi različite kamatne stope ovisno o statusu klijenta i vrsti kredita. Trenutne redovne kamatne stope su 3,80% fiksno za 60 mjeseci, a zatim 4,50% fiksno za preostali rok. RBA nudi i fiksne kamatne stope na određena razdoblja, primjerice 3,19% fiksno za jednogodišnje fiksne kredite i 3,29% fiksno za dvogodišnje fiksne kredite. Bonus kamatne stope dostupne su za primarne klijente koji svoj redoviti prihod usmjeravaju u banku, sa stopama poput 3,30% fiksno za 60 mjeseci, zatim 4,00% fiksno za preostali period. Ove stope su podložne promjenama i mogu varirati tijekom vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *