PBZ Investicijski fondovi – Eurizon Asset Management Croatia

Tražite pouzdano društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj?

Eurizon Asset Management Hrvatska nudi širok raspon investicijskih rješenja, uključujući uzajamne fondove i institucionalne portfelje, kako bi vam pomogli u postizanju vaših financijskih ciljeva.

S timom iskusnih stručnjaka i dobrim rezultatima poslovanja, Eurizon Asset Management Croatia može vam pružiti stručnost i smjernice koje su vam potrebne za donošenje informiranih odluka o ulaganju.

Pročitajte ovaj članak i saznajte više o Eurizon Asset Management Croatia i istražite opcije ulaganja koje su vam dostupne.

PBZ Investicijski fondovi - Eurizon Asset Management Croatia
source: eurizon.hr

Table of Contents

PBZ Investicijski fondovi - Eurizon Asset Management Croatia
Eurizon Asset Management CroatiaInvesticijska tvrtka koja klijentima pruža niz investicijskih rješenja, uključujući uzajamne fondove, mirovinske fondove i investicijske portfolio
Vrste fondova:Obveznički fond, Kratkoročni obveznički fond, Mješoviti fond, Fond s dospijećem i ostali fondovi

Što je Eurizon Asset Management Croatia

Eurizon Asset Management Croatia je podružnica Eurizon Capital S.A., vodeće tvrtke za upravljanje imovinom sa sjedištem u Italiji. Osnovan 2000. godine, Eurizon Asset Management Croatia klijentima u Hrvatskoj i široj regiji pruža širok raspon investicijskih rješenja, uključujući investicijske fondove i institucionalne portfelje.

Filozofija ulaganja tvrtke temelji se na dugoročnom pristupu i fokusu na upravljanje rizicima. Tim iskusnih stručnjaka Eurizon Asset Management Croatia provodi temeljita istraživanja i analize kako bi identificirao prilike za ulaganje i upravljao portfoliom u skladu s klijentovim preferencijama rizika i financijskim ciljevima. Tvrtka nudi niz uzajamnih fondova koji pokrivaju različite klase imovine, kao što su dionički kapital, fondovi s fiksnim prihodom i uravnoteženi fondovi, kao i specijalizirani fondovi usmjereni na određene sektore ili regije. Ta su sredstva dostupna malim ulagačima, kao i institucionalnim klijentima, kao što su mirovinski fondovi, osiguravajuća društva i banke.

Osim zajedničkih fondova, Eurizon Asset Management Hrvatska upravlja i institucionalnim portfoliom za svoje klijente. Ovi su portfoliji prilagođeni kako bi zadovoljili specifične potrebe i zahtjeve svakog klijenta i njima se upravlja u skladu sa rigoroznim procesom upravljanja rizikom tvrtke. Eurizon Asset Management Hrvatska predan je održivom i odgovornom ulaganju te je implementirao stroge ekološke, društvene i upravljačke (ESG) kriterije u svom procesu ulaganja. Tvrtka također nudi niz fondova usmjerenih na ESG za klijente koji žele uskladiti svoja ulaganja sa svojim vrijednostima.

Investicijske strategije i upravljanje portfoliom koje nudi Eurizon Asset Management Croatia

Eurizon Asset Management Croatia nudi širok raspon investicijskih strategija i usluga upravljanja portfoliom kako bi pomogli klijentima da ostvare svoje financijske ciljeve. Filozofija ulaganja tvrtke temelji se na dugoročnom pristupu i fokusu na upravljanje rizicima.
Jedna od ključnih investicijskih strategija koju nudi Eurizon Asset Management Hrvatska je upravljanje zajedničkim fondovima. Tvrtka nudi niz uzajamnih fondova koji pokrivaju različite klase imovine, kao što su dionički kapital, fondovi s fiksnim prihodom i uravnoteženi fondovi, kao i specijalizirani fondovi usmjereni na određene sektore ili regije. Ta su sredstva dostupna malim ulagačima, kao i institucionalnim klijentima, kao što su mirovinski fondovi, osiguravajuća društva i banke.

Osim zajedničkih fondova, Eurizon Asset Management Hrvatska upravlja i institucionalnim portfoliom za svoje klijente. Ovi portfoliji prilagođeni su specifičnim potrebama i zahtjevima svakog klijenta i njima se upravlja u skladu s rigoroznim procesom upravljanja rizikom tvrtke. Usluge upravljanja institucionalnim portfoliom uključuju, ali nisu ograničene na:

  • Aktivno upravljanje: upravitelj portfolia aktivno odabire i upravlja investicijama, uzimajući u obzir klijentovu toleranciju na rizik, investicijski horizont i financijske ciljeve.
  • Pasivno upravljanje: upravitelj portfolia nastoji replicirati izvedbu određenog indeksa ili referentne vrijednosti, umjesto da aktivno odabire i upravlja ulaganjima.
  • Kvantitativno upravljanje: upravitelj portfolia koristi napredne matematičke modele i algoritme za prepoznavanje i izvođenje mogućnosti ulaganja.

Eurizon Asset Management Hrvatska također je predan održivom i odgovornom ulaganju te je implementirao stroge ekološke, društvene i upravljačke (ESG) kriterije u svom procesu ulaganja. Tvrtka također nudi niz fondova usmjerenih na ESG za klijente koji žele uskladiti svoja ulaganja sa svojim vrijednostima.

PBZ Investicijski fondovi - Eurizon Asset Management Croatia
source: eurizon.hr

Poslovanje investicijskih fondova Eurizon Asset Management Croatia

Eurizon Asset Management Croatia ima dobre rezultate kada su u pitanju njegovi investicijski fondovi. Filozofija ulaganja tvrtke, koja se temelji na dugoročnom pristupu i fokusu na upravljanje rizicima, pomogla je njezinim fondovima da ostvare dosljedne povrate tijekom vremena.

Na primjer, prema Morningstaru, fond Eurizon Azioni Europa imao je jednogodišnji povrat od 14,87% od prosinca 2020. Tijekom posljednje 3 godine, fond je imao prosječan povrat od 14,09% godišnje. Osim toga, fond Eurizon Obbligazioni Euro Corporate imao je jednogodišnji povrat od 5,25% od prosinca 2020. i prosječni povrat od 4,87% godišnje tijekom posljednje 3 godine.
Predanost Eurizon Asset Management Croatia održivom i odgovornom ulaganju također se odražava u rezultatima njegovih fondova usmjerenih na ESG. Na primjer, fond Eurizon Sostenibilità Europa imao je jednogodišnji povrat od 12,88% od prosinca 2020. i prosječni povrat od 12,14% godišnje tijekom posljednje 3 godine.

Vrijedno je napomenuti da prošla izvedba nije pokazatelj budućih rezultata te je uvijek važno provesti temeljito istraživanje i analizu prije donošenja bilo kakve investicijske odluke.

Dostupnost i usluge klijentima Eurizon Asset Management Croatia

Eurizon Asset Management Croatia predan je pružanju visokokvalitetnih usluga i pristupačnosti svojim klijentima. Tvrtka nudi niz usluga i alata za pomoć klijentima u donošenju informiranih odluka o ulaganju i upravljanju svojim portfolijem.
Jedna od ključnih usluga koju pruža Eurizon Asset Management Croatia je mogućnost pristupa i upravljanja ulaganjima online. Klijenti se mogu prijaviti na svoj račun na web stranici tvrtke kako bi vidjeli svoj portfolio i povijest transakcija, kao i izvršiti transakcije i prilagoditi svoje postavke ulaganja. Web stranica također nudi detaljne informacije o proizvodima i uslugama tvrtke, kao i novosti o tržištu i istraživanja.

Osim online pristupa, Eurizon Asset Management Croatia klijentima također pruža podršku putem telefona i e-pošte. Predstavnici službe za korisnike tvrtke dostupni su za odgovore na pitanja i pomoć u upravljanju računom i drugim problemima. Eurizon Asset Management Croatia također nudi niz edukativnih resursa, kao što su webinari, seminari i investicijski vodiči, kako bi pomogli klijentima da unaprijede svoje znanje i razumijevanje tržišta i investicijskih proizvoda. Tvrtkin tim stručnjaka također često objavljuje članke, izvješća i tržišne komentare na svojoj web stranici i drugim kanalima kako bi klijente informirao o tržišnim trendovima i uvidima.

Eurizon Asset Management Croatia također nudi niz usluga za institucionalne klijente, kao što su mirovinski fondovi, osiguravajuća društva i banke. Ove usluge uključuju prilagođeno upravljanje portfeljem, izvješćivanje i savjetodavne usluge.

PBZ Investicijski fondovi - Eurizon Asset Management Croatia
source: eurizon.hr

Nagrade i priznanja Eurizon Asset Management Croatia

Eurizon Asset Management Croatia prepoznat je po svojoj izvrsnosti u industriji upravljanja imovinom, primivši nekoliko nagrada i priznanja tijekom godina. Neke od najznačajnijih nagrada i priznanja koje je tvrtka primila uključuju:

  • Nagrade Morningstar: Fondovi Eurizon Asset Management Croatia dobili su nekoliko nagrada Morningstar, kojima se odaju priznanje fondovima koji su u proteklih pet godina ostvarili visoku razinu prinosa prilagođenih riziku.
  • Nagrade Lipper fonda: Fondovi Eurizon Asset Management Croatia također su dobili nekoliko nagrada Lipper fonda, kojima se odaju priznanje fondovima koji su kontinuirano ostvarivali dobre rezultate tijekom trogodišnjeg razdoblja.
  • World Finance Awards: Eurizon Asset Management Croatia proglašen je najboljom tvrtkom za upravljanje imovinom u Hrvatskoj od strane časopisa World Finance, koji nagrađuje tvrtke koje su pokazale snažne rezultate, inovativnost i korisničku uslugu.
  • ESG nagrade: Eurizon Asset Management Hrvatska je prepoznat za svoju predanost održivom i odgovornom ulaganju, osvojivši nekoliko ESG nagrada od raznih organizacija.
  • Ostale nagrade: Eurizon Asset Management Croatia dobio je i priznanja drugih organizacija kao što su Fund Manager of the Year, Best Fund Manager i Best Asset Manager.

Pristup Eurizon Asset Management Croatia održivom i odgovornom ulaganju

Eurizon Asset Management Croatia predan je održivom i odgovornom ulaganju te je u svom investicijskom procesu implementirao stroge ekološke, društvene i upravljačke (ESG) kriterije. Tvrtkin pristup održivom i odgovornom ulaganju počinje integracijom ESG kriterija u proces istraživanja i analize. To znači da tvrtka uzima u obzir širok raspon ESG čimbenika, kao što su emisije ugljika tvrtke, radna praksa i struktura upravljanja, kada procjenjuje potencijalna ulaganja. To pomaže identificirati tvrtke koje su dobro pozicionirane za dugoročne rezultate i koje su u skladu s vrijednostima tvrtke.

Uz integraciju ESG kriterija u svoj proces istraživanja i analize, Eurizon Asset Management Croatia također nudi niz fondova usmjerenih na ESG za klijente koji žele uskladiti svoja ulaganja sa svojim vrijednostima. Ovi fondovi ulažu u tvrtke koje su pokazale predanost održivim i odgovornim praksama, a osmišljene su da pruže snažnu izvedbu, a istovremeno se bave ekološkim i društvenim pitanjima.
Tvrtka se također bavi aktivnim vlasništvom, putem kojeg kontaktira s tvrtkama kako bi izrazila svoja stajališta i preporuke o ekološkim, društvenim i upravljačkim pitanjima. To pomaže u promicanju pozitivnih promjena unutar tvrtki i industrija u koje ulaže.

Eurizon Asset Management Croatia također javno objavljuje informacije vezane uz svoje politike održivog ulaganja, procese i uspješnost na svojoj web stranici, što pomaže klijentima da razumiju pristup tvrtke i prate uspješnost fondova.


Najbolji investicijski fondovi u Hrvatskoj 2023.

Otkrijte skrivene dragulje hrvatskog investicijskog krajolika! Tražite najbolje investicijske fondove u Hrvatskoj? Ne tražite dalje! Naš sveobuhvatni vodič kroz najbolje investicijske fondove u Hrvatskoj je tu da vam pomogne. Bilo da ste konzervativni ulagač koji traži stabilne povrate ili pustolovni ulagač u potrazi za visokorizičnim prilikama, mi smo za vas. Oslobodite potencijal hrvatskog uspješnog tržišta i istražite naš konačni popis najboljih investicijskih fondova danas!


Zaključak

Općenito, Eurizon Asset Management Croatia je ugledna i pouzdana tvrtka za upravljanje imovinom koja pruža širok raspon investicijskih rješenja i usluga, s fokusom na upravljanje rizicima i održivo ulaganje. Dosadašnja uspješnost tvrtke, korisnička služba i predanost održivosti čine je dobrim izborom za klijente koji žele postići svoje financijske ciljeve.


FAQs

Što je Eurizon Asset Management Croatia?

Eurizon Asset Management Croatia je podružnica Eurizon Capital S.A., vodeće talijanske kompanije za upravljanje imovinom. Nudi niz investicijskih proizvoda i usluga pojedincima, institucijama i financijskim posrednicima u Hrvatskoj.

Koje vrste investicijskih proizvoda i usluga nudi Eurizon Asset Management Croatia?

Eurizon Asset Management Croatia nudi širok raspon investicijskih proizvoda, uključujući uzajamne fondove, upravljanje portfeljem i mirovinske planove. Tvrtka također pruža usluge investicijskog savjetovanja kako bi pomogla klijentima da donesu informirane investicijske odluke.

Kako mogu ulagati s Eurizon Asset Management Croatia?

Ulagači mogu ulagati s Eurizon Asset Management Croatia otvaranjem računa u tvrtki i kupnjom investicijskih proizvoda koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama i ciljevima. Tvrtka nudi niz mogućnosti ulaganja i može pružiti savjete kako bi pomogla klijentima da donesu najbolji izbor za svoje pojedinačne okolnosti.

Koje su naknade povezane s ulaganjem u Eurizon Asset Management Croatia?

Naknade povezane s ulaganjem u Eurizon Asset Management Croatia razlikovat će se ovisno o odabranim specifičnim investicijskim proizvodima i uslugama. Tvrtka na svojoj web stranici daje detaljne informacije o naknadama povezanim sa svakim proizvodom.

Kako mogu pristupiti podacima o svom računu kod Eurizon Asset Management Croatia?

Ulagači mogu pristupiti podacima o svom računu kod Eurizon Asset Management Croatia prijavom na internetski portal tvrtke. Portal omogućuje pristup stanju računa, povijesti transakcija i drugim važnim informacijama.

Koji je minimalni iznos ulaganja potreban za ulaganje s Eurizon Asset Management Croatia?

Minimalni iznos ulaganja potreban za ulaganje s Eurizon Asset Management Croatia varirat će ovisno o odabranom specifičnom investicijskom proizvodu. Tvrtka na svojoj web stranici daje detaljne informacije o minimalnim iznosima ulaganja za svaki proizvod.

Kako mogu kontaktirati Eurizon Asset Management Croatia ako imam dodatnih pitanja?

Ako imate dodatnih pitanja o Eurizon Asset Management Croatia ili njegovim proizvodima i uslugama, možete kontaktirati tvrtku telefonom, e-poštom ili poštom. Kontakt možete pronaći ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *