Najbolje kripto burze u 2023.

Jeste li znatiželjni o 10 najboljih tržišta kriptovaluta na svijetu?

Razumijevanje najvećih i najaktivnijih kripto tržišta može dati vrijedan uvid u stanje industrije, gdje je najveća potražnja i najveća aktivnost trgovanja te kamo ide budućnost kripto tržišta. Također može dati uvid u to kako različite zemlje i regije pristupaju digitalnoj imovini.

Zamislite da imate pristup podacima i informacijama o 10 najboljih kripto tržišta, da znate koje su valute vodeće u paketu i što pokreće njihovu popularnost te da steknete dublje razumijevanje kripto tržišta u cjelini.

Pridružite nam se dok istražujemo top 10 kripto burzi i ono što ih čini jedinstvenima u prostoru digitalne imovine.

Table of Contents

1. Pionex

Pionex je jedna od trenutno najbrže rastućih kripto burzi, osnovana je 2019. godine s fokusom na automatiziranim trgovanjem kriptovaluta. Svoje 1. mjesto zaslužuje jer sadrži čak 16 besplatnih botove unutar platforme koji vam pomažu da brže i jednostavnije trgujete. Pionex kripto burza vrlo je dobra za trgovce koji tek počinju sa svojim ulaganjem u kripto svijet, platforma također sadrži detaljne vodiče koji objašnjavaju kako svaki bot radi i kako se koristi. Pionexom se mjesečno trguje s 5 bilijona dolara s preko 100 milijuna transakcija.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Automatizirano trgovanje, trgovački terminal za ručno trgovanje, različite vrste naloga, tržišni podaci i grafikoni u stvarnom vremenu, stop-loss i take-profit nalozi
Naknade:Maker i taker naknade iznose 0.05% bezobzira na veličinu uloga

2. Uphold

Uphold kripto burza osnovana je 2015. godine koja služi korisnicima u više od 184 zemlje. Ova platforma izdvaja se od ostalih zbog toga što svojim korisnicima nudi trgovanje s američkim dionicama i plemenitim metalima uz kriptovalute. Uphold kripto burza svojim korisnicima čak omogućuje i razmjenu različitih valuta bez dodatnih koraka izmjene kriptovaluta za fiat novac, što je iznimno važna opcija koja trgovanje čini lakšim. Uphold sadrži gotovo 220 kriptovaluti dostupnih za kupnju ili prodaju.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:“Any-to-Any” trgovanje, kripto novčanik, transparentnost i usklađenost s regulatornim standardima, licencirao (FinCEN), dostupno u više od 180 zemalja
Naknade:Naknada za polog i isplatu su 0% i nema provizije za trgovanje; međutim, korisnici će platiti spread naknadu za svako trgovanje između 0.8% to 1.2%.

3. Crypto.com

Crypto.com jedna je od najvećih i najpoznatijih kripto burzi. Platforma je osnovana 2016. godine u Hong Kongu, te sadrži preko 250 različitih kriptovaluti dostupnih za trgovanje. Crypto.com kripto burza osim trgovanje s kriptovalutama svojim korisnicima nudi: samostalan kripto novčanik, kreditne kartice za kriptovalute i opsežno NFT tržište. Poznata je i zbog svojih niskih transakcijskih naknada, ako želite trgovati s Bitcoinom ili Etherom naknade su ograničene na 0.4% te se smanjuju s velikim obujmom trgovanja.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Samostalan kripto novčanik, kreditne kartice za kriptovalute, opsežno NFT tržište, 250 dostupnih kriptovaluta
Naknade:Naknade na trgovanje manje od 25.000$ iznose 0.4%, trgovci s većim ulaganjem mogu se kvalificirati za niže naknade

4. Gemini

Gemini kripto burza osnova je 2014. godine s sjedištem u New Yorku, jedna je od poznatijih kripto burzi zbog iznimne sigurnosti korisnika. Cilj ove platforme je uspostaviti i održati povjerenje korisnika nudeći sigurnu i usklađenu kripto burzu. Kako Gemini svoj fokus ima na sigurnosti tako je postala jedna od prvih kripto platformi s certifkatom SOC2, ovaj certifikat daje treća strana na osnovi razine sigurnosti. gemini kripto burza sadrži manje dostupnih kriptovaluta od ostalih platformi ali se zato iskupljuje svojom razinom sigurnosti, zato je dobar izbor za početnike i profesionalne trgovce.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Širok raspon digitalnih sredstava, dostupno u više zemalja, snažne sigurnosne mjere uključujući hladno skladištenje i autentifikaciju u dva faktora, obrazovni resursi i institucionalna platforma za trgovanje
Naknade:Naknade mogu iznositi do 2,99 USD za ulaganje veće od 50 USD, ali manje od 200 USD, ili 1,49% za trgovine od najmanje 200 USD ili više. Večim iznsom ulaganja smanjuju se naknade

5. Binance

Binance je decentralizirana kripto burza osnovana 2017. godine. Ovu platformu koriste napredni trgovci jer zahtjeva osnovno znanje trgovanja kriptovalutama. Binance kripto burza ima niske transakcijske naknade te nudi preko 365 kriptovaluta dostupnih za trgovanje i razmjenu. Zbog svoje decentralizirane strukture, Binance kripto burza koristi i peer-to-peer sustav koji direktno spaja kupca i prodavača.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Binance Coin (BNB), različite mogućnosti uplate i isplate, jaka sigurnost, mobilna aplikacija, trgovanje marginama i stop-limit nalozi, likvidnost
Naknade:Naknade se kreću od 0% do 0,6%, ali i do 3,75% ako koristite debitnu karticu. Mogu se primijeniti i druge naknade.

6. NAGA

Naga je jedna od novijih kripto platformi koja je osnovana 2015. godine. Ova platforma nudi pristup svjetskom tržištu putem decentralizirane tehnologije. Cilj Nage je revolucionirati način trgovanja kroz decentralizaciju financijske tehnologije. Naga nudi opciju autocopy trgovanja što znači da jednostavno možete pronaći vodeće trgovce i iskopirati njihove trgovinske aktivnosti i strategije tako kada oni trgujete trgujete i vi.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Visoke sigurnosne mjere, trgovanje marginama, dostupno u više zemalja, likvidnost, niske naknade
Naknade:Maker i taker naknade iznose od 0.05% do 0.40%

7. Bitstamp

Bitstamp jedna od najstarijih kripto burzi, platforma je osnovana 2011. godine u Sloveniji a sada ima urede po cijelome svijetu uključujući ključna financijska središta svijeta. Bitstamp kripto burza ima samo 54 kriptovalute dostupne za trgovanje, jer je njihov cilj održati visoku sigurnost korisnika i istovremeno pojednostaviti trgovanje kriptovalutama. Bitstamp koristi preko 4 milijuna korisnika diljem svijeta.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Mobilna aplikacija, veliki obujam trgovanja, dugogodišnja povijest, visoke sigurnosne mjere
Naknade:Postavljanje narudžbe koja se trenutno ispunjava po tržišnoj cijeni čini vas takerom i primjenjuje se naknada između 0,00% i 0,40%

8. Kraken

Kraken kripto burza osnovana je 2011. godine s sjedištem u San Franciscu. Platforma sadrži 110 kriptovaluti dostupnih za trgovanje, osim samog trgovanja Kraken podržava i spot trgovanje po trenutnim tržišnim tečajevima. Platforma je iznimno jednostavna i pogodna za nove trgovce ali Kraken također nudi opciju Kraken Pro za one koji žele više. Kraken Pro sadrži napredne značajke marže te zaradu na kamate.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Visoka likvidnost, niske naknade i jake sigurnosne mjere, usklađen s propisima, margin trgovanje i razne vrste naloga, širok raspon obrazovnih resursa i alata, API za algoritamsko trgovanje
Naknade:Kraken izračunava transakcijske naknade prema količini kojom trgujete u 30-dnevnom tekućem razdoblju.

9. Bitmart

Bitmart globalna je kripto burza koja svojim korisnicima nudi kupnju i prodaju preko 1000 dostupnih kriptovaluti u više od 180 zemalja. Bitsmart osnovan je 2017. godine te je inkorporiran na Kajmanskim otocima. Platforma uz napredne značajke trgovanja također nudi i spot trgovanje uz trgovanje s budućim kriptovalutama te još mnoge načine zarade. Kraken ima zadane transakcijske naknade koje kreću od 0.25%.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Širok raspon trgovinskih parova, niske naknade za trgovanje, 24/7 korisnička podrška, kupnja i prodaja digitalne imovine.
Naknade:Zadana naknada je 0,25%. Ako trgovci koriste BMX tokene za pokrivanje svojih transakcijskih naknada, mogu uživati ​​u popustu od 25%.

10. Coinbase

Coinbase kripto burza nudi svojim korisnicima lako trgovanje kriptovalutama, Coinbase koristi preko 98 milijuna korisnika i pohranjuje 256 milijardi dolara u imovini na platformi. Coinbase sadrži preko 100 kriptovaluti dostupnih za trgovanje i razmjenu. Početnici u kripto svijetu vjerovatno će više voljeti standardnu verziju Coinbase gdje jednostavno mogu kupiti i prodati svoje kriptovalute, ali Coinbase nudi naprednim kripto trgovcima CoinbasePro verziju gdje su dostupne naprednije značajke trgovanja.

Najbolje kripto burze u 2023.
Najbolje kripto burze u 2023.
Ključne značajke:Coinbase Pro, Coinbase Prime, sučelje prilagođeno korisniku i jednostavno za korištenje, Coinbase Wallet, licencirali (SEC) i (FinCEN), omogućuje kupnju, prodaju i pohranu
Naknade:Coinbase naplaćuje varijabilni spread fee od oko 0,5% na svaku trgovinu, kao i naknade za transakcije

Kako mogu odrediti koja je kripto burza najbolja za mene?

Prilikom određivanja koja je kripto mjenjačnica najbolja za vas, važno je uzeti u obzir faktore kao što su naknade, podržane valute, sigurnost i korisničko sučelje. Također je važno istražiti ugled burze i usklađenost s propisima.

Postoje li naknade povezane s korištenjem kripto burze?

Većina kripto burzi naplaćuje naknade za trgovanje, koje mogu varirati ovisno o platformi. Neke mjenjačnice također naplaćuju naknade za isplatu i polog. Važno je usporediti naknade i razumjeti troškove povezane s korištenjem mjenjačnice prije nego što se obvežete na nju.

Kako mogu osigurati sigurnost svoje imovine na kripto burzi?

Kako biste osigurali sigurnost svoje imovine na kripto razmjeni, važno je koristiti uglednu i reguliranu platformu, omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju i pohraniti svoju imovinu u siguran novčanik. Također je važno redovito nadzirati svoj račun radi bilo kakve sumnjive aktivnosti.

Mogu li anonimno trgovati na kripto burzi?

Većina kripto burzi zahtijeva neki oblik provjere identiteta radi usklađenosti s propisima. Iako neke burze mogu ponuditi više anonimnosti od drugih, važno je istražiti pravila burze prije nego što se posvetite jednoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *