Najbolji fakulteti u Splitu

Izbor fakulteta je jedna od najvažnijih odluka u vašem akademskom i profesionalnom životu. Ukoliko razmišljate o studiju u Splitu, imate priliku upisati neke od najboljih fakulteta u Hrvatskoj.

U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od najboljih fakulteta u Splitu, saznati što ih čini posebnima i zašto bi upis na njih mogao biti najbolja odluka za vas.

Uzimajući u obzir vaše interese i profesionalne ciljeve, nadamo se da će vam ovaj članak biti koristan u odabiru fakulteta koji će vam pružiti najbolju obrazovnu i akademsku potporu za vašu budućnost.

Dakle, krenimo u otkrivanje najboljih fakulteta u Splitu!

Table of Contents

Zašto odabrati Split za studiranje?

Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj, svojim brojnim povijesnim znamenitostima, prekrasnom prirodom i bogatom kulturnom baštinom, privlači turiste iz cijelog svijeta. Međutim, Split nudi i mnoge pogodnosti za studente koji razmišljaju o studiranju u ovom gradu.

Evo nekoliko razloga zašto bi studenti trebali doći studirati u Split:

  • Kvalitetno visoko obrazovanje
  • Kultura i povijest
  • Prekrasna priroda
  • Živahna studentska zajednica
  • Povoljni uvjeti života
Najbolji fakulteti u Splitu
source: nomadicmatt.com

Split je dom nekoliko visoko rangiranih sveučilišta i fakulteta, poput Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru – Odjela u Splitu, Katoličkog bogoslovnog fakulteta te drugih visokih učilišta. Ovi fakulteti nude izvrsne programe studija s akreditacijama i priznatim diplomama koje će vam pomoći da ostvarite svoje akademske i profesionalne ciljeve.

Split ima bogatu kulturnu baštinu i povijest koja se proteže kroz tisućljeća. Grad je dom brojnih znamenitosti, poput Dioklecijanove palače koja je pod zaštitom UNESCO-a, katedrale svetog Duje, Peristila i brojnih muzeja i galerija. Studenti u Splitu mogu uživati u bogatoj kulturnoj sceni i proučavati povijest grada i regije.

Također, Split se nalazi na obali Jadranskog mora, što studentima omogućuje da uživaju u prekrasnim plažama i aktivnostima na vodi tijekom slobodnog vremena. Osim toga, grad je okružen planinama, parkovima i šumama, što nudi pregršt mogućnosti za planinarenje, vožnju biciklom i druge aktivnosti u prirodi.

Grad ima bogatu studentsku populaciju i živahnu studentsku zajednicu. Studenti imaju priliku upoznati nove ljude, sudjelovati u različitim studentskim klubovima, organizirati kulturne i sportske događaje te se družiti na brojnim studentskim okupljanjima i festivalima.

Uz sve navedeno, Split nudi i povoljne uvjete života za studente. Grad ima dobru prometnu povezanost, javni prijevoz, mnoge studentske domove i stanove za najam, a troškovi života su relativno pristupačni u usporedbi s drugim europskim gradovima.

Dakle, Split nudi sjajnu kombinaciju kvalitetnog visokog obrazovanja, kulturne baštine i uživanja u studentskom životu.


1. Ekonomski fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Ekonomski fakultet u Splitu je jedna od najprestižnijih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj, osnovan 1960. godine. Fakultet se nalazi na adresi Cvite Fiskovića 5, u samom centru grada Splita.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu možete upisati preddiplomski, diplomski i doktorski studij. Na preddiplomskom studiju studenti se upoznaju s osnovnim ekonomskim konceptima i metodologijama, dok se na diplomskom studiju bave specifičnim ekonomskim područjima, kao što su financije, marketing, menadžment, ekonomska politika i sl. Na doktorskom studiju studenti se usavršavaju u svojim specijaliziranim područjima ekonomije i obavljaju istraživanje u sklopu svoje disertacije.

Fakultet ima vrhunske profesore i suradnike iz područja ekonomije te brojne međunarodne suradnje s drugim sveučilištima u Europi i svijetu. Studenti imaju mogućnost sudjelovanja u raznim međunarodnim projektima, istraživanjima i mobilnosti. Fakultet također organizira razne radionice, seminare i konferencije kako bi studenti imali priliku upoznati se s najnovijim trendovima i istraživanjima u području ekonomije.

Ekonomski fakultet u Splitu također nudi i cjeloživotno obrazovanje te razne poslijediplomske studije, kao što su MBA, specijalistički studiji iz područja financija, turizma, menadžmenta, marketinga i sl.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: nacional.hr

Fakultet se može pohvaliti i vrlo uspješnim poslovnim inkubatorom te Centrom za istraživanje poduzetništva i inovacija, gdje studenti mogu razvijati vlastite poslovne ideje i pronaći potrebne resurse za njihovu realizaciju.

Ukratko, Ekonomski fakultet u Splitu pruža vrhunsko obrazovanje i priliku za razvoj u karijeri u području ekonomije te omogućuje studentima da se upoznaju s najnovijim trendovima i istraživanjima u tom području.

Najbolji fakulteti u Splitu
Ekonomski fakultet SplitEkonomija, management malog poduzeća, poslovna ekonomija, turističko poslovanje, turizam.
Buduća zanimanja:Poslovno planiranje i analiziranje, računovođe i revizenti, razvoj novih proizvoda i usluga, odnosi s javnošću, menadžer turizma, poslovni menadžer…

2. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

Najbolji fakulteti u Splitu

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu je jedna od najprestižnijih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj, osnovan 1960. godine. Fakultet se nalazi na adresi Ruđera Boškovića 32, u samom centru grada Splita.

FESB nudi preddiplomske, diplomske i doktorske studije iz područja elektrotehnike, strojarstva, računarstva i brodogradnje. Na preddiplomskom studiju studenti se upoznaju s osnovama tih područja, dok se na diplomskom studiju bave specifičnim područjima kao što su energetika, telekomunikacije, automatika, konstrukcije, brodogradnja, računalne znanosti i sl. Doktorski studij omogućuje studentima da se usavrše u svojim specijaliziranim područjima te obave istraživanja u sklopu svoje disertacije.

Fakultet ima vrhunske profesore i suradnike iz područja elektrotehnike, strojarstva, računarstva i brodogradnje te brojne međunarodne suradnje s drugim sveučilištima u Europi i svijetu. Studenti imaju mogućnost sudjelovanja u raznim međunarodnim projektima, istraživanjima i mobilnosti. Fakultet također organizira razne radionice, seminare i konferencije kako bi studenti imali priliku upoznati se s najnovijim trendovima i istraživanjima u području elektrotehnike, strojarstva, računarstva i brodogradnje.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: tportal.hr

FESB se može pohvaliti i vrlo uspješnim poslovnim inkubatorom te Centrom za istraživanje i razvoj, gdje studenti mogu razvijati vlastite inovativne projekte i pronaći potrebne resurse za njihovu realizaciju. Također, fakultet je vrlo uspješan u suradnji s gospodarstvom te studenti imaju priliku sudjelovati u projektima s vodećim tvrtkama u području elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

FESB je također jedan od osnivača splitskog Sveučilišnog centra za razvoj i transfer tehnologije (CROSTT), čiji je cilj povezivanje znanstveno-istraživačkih ustanova i gospodarstva u regiji.

Ukratko, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu pruža vrhunsko obrazovanje i priliku za razvoj karijere u području elektrotehnike, strojarstva, ali i brodogradnje.

Najbolji fakulteti u Splitu
Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnjeBrodogradnja, elektrotehnika, računarstvo, elektrotehnika i informacijska tehnologija, industrijsko inženjerstvo, strojarstvo.
Buduća zanimanja:Inženjer strojarstva, stručnjak za energetska postrojenja, gradnja i upravljanje brodovima, tehnologija gradnje i organizacije brodova…

3. Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije

Najbolji fakulteti u Splitu

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG) u Splitu osnovan je 1971. godine te se nalazi u sklopu Sveučilišta u Splitu, na adresi Matice hrvatske 15, u samom centru grada. Fakultet nudi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije iz područja građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Preddiplomski studij traje tri godine, a nakon toga studenti mogu nastaviti svoje obrazovanje na diplomskom studiju koji traje dvije godine. Diplomski studij nudi više smjerova, kao što su konstrukcijsko građevinarstvo, vodoprivredno građevinarstvo, prometno građevinarstvo, geotehnika, arhitektura, urbanizam, geodezija i sl. Na poslijediplomskom studiju studenti mogu dobiti razne specijalizacije ili se usmjeriti na znanstveno-istraživački rad u sklopu doktorskog studija.

Fakultet ima vrhunske profesore i suradnike iz područja građevinarstva, arhitekture i geodezije, a studentima pruža niz praktičnih vježbi, laboratorijskih vježbi i projekata kako bi se što bolje pripremili za buduće poslove. Fakultet također ima vrlo uspješan poslovni inkubator koji studentima pruža priliku za razvijanje vlastitih inovativnih projekata, ali i priliku za suradnju s gospodarstvom.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: gradst.unist.hr

FGAG ima vrlo bogat program mobilnosti, što studentima pruža priliku da se upoznaju s različitim kulturama i steknu međunarodno iskustvo. Fakultet ima brojne međunarodne suradnje s drugim sveučilištima diljem svijeta, što omogućuje razmjenu znanja i iskustava te organizaciju zajedničkih projekata.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije ima vrlo važnu ulogu u društvu, jer priprema studente za buduće poslove u građevinskoj industriji, urbanističkom planiranju i geodetskim uslugama. Također, fakultet ima vrlo važnu ulogu u razvoju grada Splita i cijele regije, jer pruža vrhunsko obrazovanje i surađuje s gospodarstvom kako bi se razvijala nova područja i projekti.

Najbolji fakulteti u Splitu
Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezijeArhitektura i urbanizam, geodezija i geoinformatika, građevinarstvo.
Buduća zanimanja:Mjerenje zemljišta, praćenje građevinskih objekata, izrada planova i karata, kodiranje podataka…

4. Filozofski fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Filozofski fakultet u Splitu osnovan je 1976. godine te se nalazi u samom centru grada, na adresi Livanjska 5. Fakultet nudi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije iz područja humanističkih i društvenih znanosti.

Preddiplomski studij traje tri godine, a nakon toga studenti mogu nastaviti svoje obrazovanje na diplomskom studiju koji traje dvije godine. Diplomski studij nudi više smjerova, kao što su filozofija, psihologija, sociologija, kroatistika, anglistika, germanistika, povijest umjetnosti i sl. Na poslijediplomskom studiju studenti mogu dobiti razne specijalizacije ili se usmjeriti na znanstveno-istraživački rad u sklopu doktorskog studija.

Fakultet ima vrhunske profesore i suradnike iz područja humanističkih i društvenih znanosti, a studentima pruža niz praktičnih vježbi, laboratorijskih vježbi i projekata kako bi se što bolje pripremili za buduće poslove. Fakultet također ima vrlo uspješan program stručne prakse koji studentima pruža priliku za stjecanje praktičnog iskustva u raznim institucijama i organizacijama.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: ffst.unist.hr

Filozofski fakultet u Splitu ima vrlo bogat program mobilnosti, što studentima pruža priliku da se upoznaju s različitim kulturama i steknu međunarodno iskustvo. Fakultet ima brojne međunarodne suradnje s drugim sveučilištima diljem svijeta, što omogućuje razmjenu znanja i iskustava te organizaciju zajedničkih projekata.

Fakultet filozofije ima vrlo važnu ulogu u društvu, jer priprema studente za buduće poslove u raznim područjima, kao što su obrazovanje, mediji, kultura, politika, znanost i sl. Također, fakultet ima vrlo važnu ulogu u razvoju društva, jer pruža vrhunsko obrazovanje iz područja humanističkih i društvenih znanosti, te potiče razmišljanje i raspravu o važnim društvenim pitanjima.

Ukratko, Filozofski fakultet u Splitu pruža vrhunsko obrazovanje iz područja humanističkih i društvenih znanosti, te ima važnu ulogu u pripremi studenata za buduće poslove u raznim područjima i u razvoju društva.

Najbolji fakulteti u Splitu
Filozofski fakultetEngleski jezik i književnost, filozofija, hrvatski jezik i književnost, njemački jezik i književnost, pedagogija, povijest, povijest umjetnosti, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, sociologija, talijanski jezik i književnost, učiteljski
Buduća zanimanja:Prevoditelj, filozof, književnik, pedagog, povjesničar, odgojitelj, profesor, sociolog, učitelj…

5. Katolički bogoslovni fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Katolički bogoslovni fakultet u Splitu osnovan je 1904. godine te se nalazi na adresi Ljudevita Gaja 32, u blizini centra grada. Fakultet nudi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije iz područja katoličke teologije.

Preddiplomski studij traje tri godine, a nakon toga studenti mogu nastaviti svoje obrazovanje na diplomskom studiju koji traje dvije godine. Diplomski studij nudi više smjerova, kao što su dogmatika, moralna teologija, liturgika, biblistika, pastoralna teologija i sl. Na poslijediplomskom studiju studenti mogu dobiti razne specijalizacije ili se usmjeriti na znanstveno-istraživački rad u sklopu doktorskog studija.

Fakultet ima vrhunske profesore i suradnike iz područja katoličke teologije, a studentima pruža niz praktičnih vježbi, seminara i projekata kako bi se što bolje pripremili za buduće poslove. Fakultet također ima vrlo uspješan program stručne prakse koji studentima pruža priliku za stjecanje praktičnog iskustva u raznim crkvenim ustanovama i organizacijama.

Katolički bogoslovni fakultet u Splitu ima vrlo važnu ulogu u katoličkoj Crkvi i društvu, jer priprema studente za različite poslove u Crkvi i u društvu, kao što su pastoralni rad, poučavanje vjere, dušobrižništvo, katehizacija i sl. Fakultet također ima važnu ulogu u teološkim istraživanjima i raspravama o važnim vjerskim i društvenim pitanjima.

Fakultet ima vrlo bogat program mobilnosti, što studentima pruža priliku da se upoznaju s različitim kulturama i steknu međunarodno iskustvo. Fakultet ima brojne međunarodne suradnje s drugim katoličkim fakultetima diljem svijeta, što omogućuje razmjenu znanja i iskustava te organizaciju zajedničkih projekata.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: kbf.unist.hr

Ukratko, Katolički bogoslovni fakultet u Splitu pruža vrhunsko obrazovanje iz područja katoličke teologije, te ima važnu ulogu u pripremi studenata za različite poslove u Crkvi i u društvu, te u teološkim istraživanjima i raspravama o važnim vjerskim i društvenim pitanjima.

Najbolji fakulteti u Splitu
Katoličko bogoslovni fakultetFilozofsko-teološki studij, teološko-katehetski studij
Buduća zanimnja:Vjeroučitelj, bogoslužna zaduženja, rad u župi, znanstvenik, istraživač…

6. Kemijsko-tehnološki fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu jedan je od najvažnijih fakulteta u Hrvatskoj u području kemijske tehnologije i inženjerstva. Fakultet je osnovan 1960. godine, a danas se nalazi na adresi Ruđera Boškovića 35.

Fakultet nudi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije u području kemijske tehnologije, inženjerstva i zaštite okoliša. Preddiplomski studij traje tri godine, dok diplomski studij traje dvije godine. Studenti mogu odabrati između nekoliko smjerova, kao što su industrijska kemijska tehnologija, procesna tehnologija, biotehnologija, zaštita okoliša i drugi.

Fakultet ima vrlo uspješan program stručne prakse, koji studentima pruža priliku za stjecanje praktičnih znanja i vještina u industriji, laboratorijima i drugim organizacijama. Fakultet također nudi različite radionice i projekte u kojima studenti mogu primijeniti svoje znanje u stvarnim problemima.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: srednja.hr

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu ima vrlo kvalitetno nastavno osoblje koje se sastoji od vrhunskih stručnjaka iz područja kemijske tehnologije, inženjerstva i zaštite okoliša. Fakultet je također opremljen suvremenom laboratorijskom opremom i tehnologijom, što omogućava studentima da steknu praktična znanja i vještine potrebne za rad u industriji.

Fakultet ima važnu ulogu u istraživanju i razvoju novih materijala, proizvoda i tehnologija, te u zaštiti okoliša. Fakultet surađuje s brojnim industrijskim i akademskim partnerima diljem svijeta, što omogućuje razmjenu znanja, iskustava i tehnologija.

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu pruža studentima visoko kvalitetno obrazovanje u području kemijske tehnologije, inženjerstva i zaštite okoliša, te ih priprema za uspješnu karijeru u industriji, laboratorijima, razvojnim centrima i drugim organizacijama. Fakultet također ima važnu ulogu u istraživanju i razvoju novih materijala, proizvoda i tehnologija, te u zaštiti okoliša.

Najbolji fakulteti u Splitu
Kemijsko-tehnološki fakultetKemija, kemijsko inženjerstvo, zaštita okoliša, prehrambena tehnologija.
Buduća zanimanja:Voditelj istraživanja laboratorija, kreiranje novih produkata, poboljšanje postojećih produkata, istražitelj zaštite okoliša, istražitelj prehrambenih proizvoda…

7. Kineziološki fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Kineziološki fakultet u Splitu osnovan je 1997. godine i jedan je od najmlađih fakulteta u Splitu. Nalazi se na adresi Teslina 6, u blizini splitske rive.

Fakultet nudi preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije u području kineziologije, sportske rekreacije, tjelesnog odgoja i fizioterapije. Preddiplomski studij traje tri godine, a diplomski studij dvije godine. Također, fakultet nudi i studij fizioterapije koji traje tri godine.

Kineziološki fakultet u Splitu ima vrlo uspješan program stručne prakse, koji studentima pruža priliku za stjecanje praktičnih znanja i vještina u raznim sportskim klubovima, školama, bolnicama i drugim organizacijama. Također, fakultet organizira razne sportske aktivnosti i događaje za studente, kao što su sportski turniri, rekreacijski programi i društveni događaji.

Fakultet ima vrlo kvalitetno nastavno osoblje koje se sastoji od vrhunskih stručnjaka iz područja kineziologije, sportske rekreacije, tjelesnog odgoja i fizioterapije. Također, fakultet ima dobro opremljene sportske dvorane, teretane, bazene i druge sportske objekte, što omogućuje studentima da steknu praktična znanja i vještine potrebne za rad u ovim područjima.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: kifst.unist.hr

Kineziološki fakultet u Splitu ima važnu ulogu u razvoju sporta i tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj, te se smatra jednim od najvažnijih fakulteta u ovom području. Fakultet surađuje s brojnim sportskim klubovima, školama, bolnicama i drugim organizacijama, te pruža stručnu podršku u razvoju sportskih programa, treninga i rehabilitacije.

Kineziološki fakultet u Splitu pruža studentima visoko kvalitetno obrazovanje u području kineziologije, sportske rekreacije, tjelesnog odgoja i fizioterapije, te ih priprema za uspješnu karijeru u sportskim klubovima, školama, bolnicama, vlastitim kabinetima i drugim organizacijama. Fakultet također ima važnu ulogu u razvoju sporta i tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj, te pruža stručnu podršku u razvoju sportskih programa, treninga i rehabilitacije.

Najbolji fakulteti u Splitu
Kineziološki fakultetKineziologija, kineziterapija, kondicijska priprema sportaša, rekreacija i fitnes, sportski trener.
Buduća zanimanja:Profesor tjelesnog odgoja, fitnes trener, sportski trener, kineziolog, trener sportaša…

8. Medicinski fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Medicinski fakultet u Splitu osnovan je 1979. godine i jedan je od najstarijih i najvažnijih fakulteta u Splitu. Fakultet se nalazi u samom centru grada, u blizini bolnice i drugih medicinskih ustanova.

Fakultet nudi preddiplomske, diplomski i poslijediplomske studije iz područja medicine, dentalne medicine i zdravstvenog menadžmenta. Preddiplomski studij traje šest godina, dok diplomski traje tri godine. Fakultet također nudi i niz specijalizacija i poslijediplomskih studija iz različitih područja medicine.

Nastavni program fakulteta se sastoji od teoretskog dijela i praktičnih vježbi koje se izvode u bolničkim ustanovama i drugim zdravstvenim organizacijama u Splitu i okolici. Fakultet ima vrlo kvalitetno nastavno osoblje koje se sastoji od vrhunskih stručnjaka iz različitih područja medicine i zdravstva.

Fakultet ima dobro opremljene učionice, laboratorije, knjižnicu i druge objekte koji su potrebni za uspješno obrazovanje studenata. Također, fakultet surađuje s brojnim zdravstvenim organizacijama i bolnicama u Splitu i okolici, što omogućuje studentima da steknu praktična znanja i vještine potrebne za rad u medicinskim ustanovama.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: unist.hr

Medicinski fakultet u Splitu ima važnu ulogu u razvoju medicine i zdravstva u Hrvatskoj, te se smatra jednim od najvažnijih fakulteta u ovom području. Fakultet sudjeluje u različitim istraživanjima u području medicine i zdravstva, te pruža stručnu podršku u razvoju zdravstvenih programa i liječenja.

Fakultet pruža studentima visoko kvalitetno obrazovanje u području medicine, dentalne medicine i zdravstvenog menadžmenta, te ih priprema za uspješnu karijeru u medicinskim ustanovama, bolnicama, klinikama i drugim zdravstvenim organizacijama. Fakultet također ima važnu ulogu u razvoju medicine i zdravstva u Hrvatskoj, te pruža stručnu podršku u razvoju zdravstvenih programa, liječenja i istraživanja.

Najbolji fakulteti u Splitu
Medicinski fakultetMedicina, dentalna medicina.
Buduća zanimanja:Doktor, medicinska sestra/brat, dentalni tehničar…

9. Pomorski fakultet

Najbolji fakulteti u Splitu

Pomorski fakultet u Splitu je jedan od najvažnijih fakulteta u Hrvatskoj koji se bavi pomorskim obrazovanjem i istraživanjem. Fakultet je osnovan 1956. godine i od tada je postao jedan od vodećih centara za pomorsko obrazovanje u jugoistočnoj Europi. Nalazi se u blizini luke i brodogradilišta u Splitu, što omogućuje studentima pristup stvarnom svijetu pomorskog inženjerstva i tehnologije.

Fakultet nudi preddiplomske, diplomski i poslijediplomske studije iz područja pomorskog inženjerstva, brodostrojarstva, nautike i logistike. Preddiplomski studij traje četiri godine, dok diplomski traje jednu do dvije godine. Fakultet također nudi niz specijalizacija i poslijediplomskih studija iz različitih područja pomorstva.

Nastavni program fakulteta kombinira teorijsku nastavu s praktičnim radom i vježbama na brodovima i drugim pomorskim objektima. Fakultet ima dobro opremljene laboratorije i druge objekte koji su potrebni za uspješno obrazovanje studenata. Fakultet također surađuje s brojnim pomorskim organizacijama i tvrtkama u Splitu i okolici, što omogućuje studentima da steknu praktična znanja i vještine potrebne za rad u pomorskom sektoru.

Najbolji fakulteti u Splitu
source: unist.hr

Pomorski fakultet u Splitu ima važnu ulogu u razvoju pomorskog sektora u Hrvatskoj i regiji. Fakultet sudjeluje u brojnim projektima i istraživanjima u području pomorskog inženjerstva i tehnologije, te pruža stručnu podršku u razvoju pomorskih programa i tehnologija. Fakultet također surađuje s brojnim međunarodnim organizacijama u području pomorstva, što omogućuje studentima da steknu međunarodno iskustvo i znanja u ovom području.

Pomorski fakultet u Splitu pruža studentima visoko kvalitetno obrazovanje u području pomorskog inženjerstva, brodostrojarstva, nautike i logistike, te ih priprema za uspješnu karijeru u pomorskom sektoru. Fakultet također ima važnu ulogu u razvoju pomorskog sektora u Hrvatskoj i regiji, te pruža stručnu podršku u razvoju pomorskih programa, tehnologija i istraživanja.

Najbolji fakulteti u Splitu
Pomorski fakultetBrodostrojstvo, pomorska nautika, pomorske elektrotehničke i informacijske tehnologije, pomorske tehnologije jahta i marina, pomorski menadžment.
Buduća zanimnja:Prometno-plovidbene usluge, nautičar, pomorac, menadžer pomorstva…

Najbolji privatni fakulteti u Hrvatskoj

Što se tiče visokog obrazovanja, Split se može pohvaliti širokim spektrom izvrsnih institucija koje se bave različitim studijskim područjima. Od tehničkih i znanstvenih disciplina do humanističkih znanosti i umjetnosti, grad nudi bogato akademsko okruženje. Ali ako tražite još više mogućnosti i širu perspektivu, razmislite o istraživanju najboljih privatnih fakulteta u Hrvatskoj.

Privatni fakulteti u hrvatskoj pružaju jedinstvene mogućnosti studentima koji traže specijalizirane programe, manje razrede i personalizirani pristup obrazovanju. Te ustanove često nude inovativne nastavne planove i programe, najsuvremenije objekte i partnerstva s vodećima u industriji. Povezivanjem s najboljim privatnim fakultetima u Hrvatskoj možete otključati svijet obrazovne izvrsnosti.

Dakle, ako ste spremni krenuti na putovanje otkrivanja obrazovanja, kliknite ovdje kako biste proučili naš detaljan članak o Najboljim privatnim fakultetima u Hrvatskoj. Istražite jedinstvene značajke i prednosti koje ove institucije nude i proširite svoje obrazovne horizonte izvan zadivljujućeg grada Splita.

Zapamtite, obrazovanje ne poznaje granice. Istražujući najbolje fakultete u Splitu i zalazeći u svijet privatnih fakulteta u Hrvatskoj, otvorit ćete vrata beskrajnim mogućnostima i postaviti temelje za uspješnu akademsku i profesionalnu budućnost.


FAQs

Koji fakulteti imaju najbolju reputaciju među poslodavcima?

Prema istraživanjima, fakulteti koji imaju najbolju reputaciju među poslodavcima su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije te Fakultet ekonomije, te medicinski fakultet.

Koliko traje prosječno studiranje na najboljim fakultetima u Splitu?

Prosječno trajanje studiranja ovisi o studijskom programu, ali u pravilu traje između tri i pet godina.

Kako se mogu prijaviti na najbolje fakultete u Splitu?

Prijave se obično provode putem mrežnih stranica visokoškolskih ustanova. Postoje različiti uvjeti za prijavu, poput završene srednje škole i položenih državnih matura.

Koje su mogućnosti za stipendije i financiranje studija na najboljim fakultetima u Splitu?

Fakulteti obično nude različite oblike stipendija i potpora za izvrsne studente te za studente slabijeg imovinskog statusa. Također, postoje i različiti fondovi i organizacije koje nude financijsku pomoć za studiranje.

Koje su mogućnosti za studentski život na najboljim fakultetima u Splitu?

Studenti na najboljim fakultetima u Splitu imaju različite mogućnosti za druženje, zabavu i sportske aktivnosti, poput studentskih klubova, sportskih terena i programa razmjene.

Koje su perspektive karijere nakon završetka studija na najboljim fakultetima u Splitu?

Nakon završetka studija na najboljim fakultetima u Splitu, diplomanti imaju različite mogućnosti za zapošljavanje u različitim sektorima, od industrije i tehnologije do turizma i javnog sektora. Također, postoje i mogućnosti za nastavak akademskog usavršavanja, poput magisterija i doktorata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *