Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Želite li kupiti ili trgovati Bitcoinom, ali niste sigurni koju razmjenu koristiti?

Uz toliko dostupnih Bitcoin mjenjačnica, može biti teško znati koja je najbolja za vas. Međutim, gledajući najbolje burze na temelju obujma trgovanja, recenzija korisnika i drugih važnih čimbenika, možete dobiti bolju ideju o tome koje su platforme pouzdane i kojima kripto zajednica vjeruje.

Zamislite da imate popis od 10 najboljih Bitcoin burzi na dohvat ruke, znajući koje platforme imaju najveći volumen i likvidnost, koje su najsigurnije i najjednostavnije za korištenje, a koje su najbolje za početnike ili naprednije trgovce.

Pridružite nam se dok istražujemo top 10 Bitcoin mjenjačnica, uspoređujući njihove značajke i naknade i pomažući vam da odaberete najbolju za svoje specifične potrebe i ciljeve.

Table of Contents

1. Uphold

Uphold je platforma za razmjenu digitalne imovine koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i držanje raznih kriptovaluta, kao i tradicionalnih fiat valuta i plemenitih metala. Neke od kriptovaluta dostupnih na platformi uključuju Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Ripple. Platforma također podržava kupnju i prodaju plemenitih metala poput zlata i srebra. Uz svoju funkciju razmjene, Uphold nudi i uslugu digitalnog novčanika koja korisnicima omogućuje pohranu i upravljanje svojom imovinom.

Jedna od jedinstvenih značajki Upholda je njegova značajka trgovanja “Any-to-Any”, koja korisnicima omogućuje pretvorbu između bilo koje imovine podržane na platformi u stvarnom vremenu, bez prolaska kroz više parova trgovanja. To znači da korisnici mogu pretvoriti, primjerice, Bitcoin u zlato ili USD u EUR u jednoj transakciji.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Uphold također omogućuje korisnicima kupnju i držanje kriptovaluta korištenjem kreditnih kartica, bankovnih prijenosa i drugih metoda plaćanja. Platforma je dostupna u više od 180 zemalja i podržava više jezika.

Uphold je također poznat po svojim mjerama transparentnosti i sigurnosti, u potpunosti je reguliran i licenciran od strane Mreže za suzbijanje financijskog kriminala (FinCEN) i član je Udruženja za usklađenost s virtualnom valutom (VCCA). Platforma također koristi napredne sigurnosne mjere kao što su dvofaktorska autentifikacija i multi-sig novčanici za zaštitu korisničke imovine.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:“Any-to-Any” trgovanje, kripto novčanik, transparentnost i usklađenost s regulatornim standardima, licencirao (FinCEN), dostupno u više od 180 zemalja
Naknade:Uphold kripto burza koristi spred fee naknade.

2. Coinbase

Coinbase je platforma za digitalnu razmjenu valuta koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i pohranjivanje raznih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i još mnogo toga. Platforma je sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji i osnovana je 2012. Trenutačno je jedna od najpopularnijih i najčešće korištenih mjenjačnica kriptovaluta na svijetu.

Jedna od ključnih značajki Coinbasea je njegovo korisničko sučelje i sučelje jednostavno za korištenje. To ga čini izvrsnom platformom za ljude koji se tek upoznaju s kriptovalutom i žele s lakoćom kupovati i prodavati digitalnu imovinu. Coinbase također nudi niz alata i resursa, kao što su edukativni članci i videozapisi, kako bi pomogli korisnicima da razumiju osnove kriptovalute i kako koristiti platformu.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Druga važna značajka Coinbasea je njegova visoka razina sigurnosti i usklađenost s regulatornim standardima. Platforma koristi napredne sigurnosne mjere kao što su dvofaktorska autentifikacija i multi-sig novčanici za zaštitu korisničke imovine. Također je u potpunosti reguliran i licenciran od strane Mreže za suzbijanje financijskog kriminala (FinCEN) i Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC).

Coinbase također nudi različite usluge svojim klijentima, poput Coinbase Pro, koja je profesionalna platforma za trgovanje za napredne trgovce, i Coinbase Prime, koja je platforma za institucionalne investitore i trgovce.

Jedan od najnovijih razvoja Coinbasea je njegovo uvrštenje na burzu Nasdaq, što je čini prvom burzom kriptovaluta koja je javno izašla na ovaj način.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Coinbase Pro, Coinbase Prime, sučelje prilagođeno korisniku i jednostavno za korištenje, Coinbase Wallet, licencirali (SEC) i (FinCEN), omogućuje kupnju, prodaju i pohranu
Naknade:Coinbase naplaćuje varijabilni spread fee od oko 0,5% na svaku trgovinu, kao i naknade za transakcije

3. Gemini

Gemini je platforma za razmjenu digitalne imovine koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i trgovanje raznim kriptovalutama. Platformu su 2014. godine osnovali blizanci Winklevoss, koji su također poznati po svom ranom ulaganju u Bitcoin. Gemini ima sjedište u New Yorku i poznat je po visokim sigurnosnim mjerama i usklađenosti s propisima.

Platforma posjeduje licence Ministarstva financijskih usluga države New York (NYDFS) i Mreže za suzbijanje financijskog kriminala SAD-a (FinCEN), što joj omogućuje legalno djelovanje u Sjedinjenim Državama i inozemstvu.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Gemini je poznat po svom korisničkom sučelju i širokom rasponu obrazovnih resursa koji pomažu korisnicima da razumiju osnove kriptovalute i kako koristiti platformu. Također nudi napredne značajke trgovanja kao što su trgovanje marginom i nalozi za zaustavljanje gubitka, što trgovcima omogućuje izvršavanje složenijih strategija trgovanja. Platforma također ima mobilnu aplikaciju i web platformu za trgovanje kako bi trgovanje kriptovalutama bilo jednostavno i dostupno svima.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Širok raspon digitalnih sredstava, dostupno u više zemalja, snažne sigurnosne mjere uključujući hladno skladištenje i autentifikaciju u dva faktora, obrazovni resursi i institucionalna platforma za trgovanje
Naknade:Fiksna naknada za trgovanje ispod 200 USD ili 1,49% za trgovanje iznad 200 USD, 3,49% za kupnja debitnom ili kreditnom karticom

4. Kraken

Kraken je platforma za razmjenu digitalne imovine koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i trgovanje raznim kriptovalutama, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i druge. Platforma je osnovana 2011. godine i nalazi se u San Franciscu. Kraken je poznat po visokoj likvidnosti, niskim naknadama i jakim sigurnosnim mjerama. Platforma je dostupna u više zemalja i usklađena je s propisima u SAD-u, Kanadi i Europi.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Kraken nudi napredne značajke trgovanja kao što je trgovanje marginom, koje korisnicima omogućuje trgovanje s polugom, i niz vrsta naloga, uključujući stop-loss i limit naloge. Platforma također nudi širok raspon obrazovnih resursa i alata koji pomažu korisnicima da razumiju osnove kriptovalute i kako koristiti platformu. Dodatno, ima API za algoritamsko trgovanje.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Visoka likvidnost, niske naknade i jake sigurnosne mjere, usklađen s propisima, margin trgovanje i razne vrste naloga, širok raspon obrazovnih resursa i alata, API za algoritamsko trgovanje
Naknade:Kraken izračunava transakcijske naknade prema količini kojom trgujete u 30-dnevnom tekućem razdoblju.

5. Binance

Binance je mjenjačnica kriptovaluta koju je 2017. godine osnovao Changpeng Zhao. Tvrtka je sa sjedištem na Malti, ali posluje u raznim drugim zemljama. Binance je jedna od najvećih burzi kriptovaluta na svijetu po obujmu trgovanja i nudi širok izbor trgovinskih parova. Mjenjačnica podržava mnoge različite kriptovalute, uključujući Bitcoin, Ethereum i Binance Coin (BNB).

Binance je poznat po svom korisničkom sučelju i velikim brzinama transakcija. Burza također nudi mobilnu aplikaciju za trgovanje u pokretu. Binance nudi razne mogućnosti trgovanja, uključujući spot trgovanje, trgovanje marginom i trgovanje terminskim ugovorima. Burza također ima značajku pod nazivom “Launchpad”, koja korisnicima omogućuje sudjelovanje u početnim ponudama novčića (ICO) novih projekata.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Uz svoje usluge trgovanja, Binance također nudi digitalni novčanik za pohranu i upravljanje kriptovalutama, kao i paket alata za institucionalne investitore. Binance je također pokrenuo decentraliziranu razmjenu (DEX) pod nazivom Binance DEX, koja korisnicima omogućuje trgovanje kriptovalutama na decentraliziran način.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Binance Coin (BNB), različite mogućnosti uplate i isplate, jaka sigurnost, mobilna aplikacija, trgovanje marginama i stop-limit nalozi, likvidnost
Naknade:Naknade se kreću od 0% do 0,6%, ali i do 3,75% ako koristite debitnu karticu. Mogu se primijeniti i druge naknade.

6. eToro

eToro je popularna platforma za društveno trgovanje i ulaganje koja korisnicima omogućuje trgovanje raznim sredstvima uključujući dionice, robu, valute i što je najvažnije, kriptovalute. Platforma je osnovana 2007. godine i od tada je postala jedna od najkorištenijih online investicijskih platformi na svijetu, s više od 20 milijuna registriranih korisnika.

Jedna od istaknutih značajki kripto mjenjačnice eToro je funkcija društvenog trgovanja. Ovo korisnicima omogućuje praćenje i kopiranje trgovanja vrhunskih trgovaca na platformi, što može biti učinkovit način za početnike ili manje iskusne trgovce da uče od etabliranijih trgovaca i potencijalno naprave unosnije trgovine.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Kripto mjenjačnica nudi širok raspon kriptovaluta za trgovanje, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i druge. To omogućuje korisnicima diverzifikaciju svojih portfolia i potencijalno smanjenje rizika. Osim toga, značajka CopyTrader tvrtke eToro omogućuje korisnicima kopiranje portfolia drugih trgovaca, a značajka CopyPortfolio omogućuje im ulaganje u unaprijed izgrađene portfolie imovine koje je stvorio investicijski tim tvrtke eToro. Ova kripto mjenjačnica također ima korisničko sučelje i nudi širok raspon obrazovnih resursa koji pomažu novim trgovcima i investitorima da počnu s radom. Platforma je dostupna na više jezika, uključujući i hrvatski.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:CopyTrader, CopyPortfolio, 24/7 korisnička podrška, mobilno trgovanje, društveno trgovanje, jednostavno korisničko sučelje
Naknade:eToro naplaćuje jedinstvenu, jednostavnu i transparentnu naknadu od 1% za kupnju ili prodaju kriptovalute.

7. Bitcoin IRA

Bitcoin IRA je platforma koja pojedincima omogućuje ulaganje u kriptovalute unutar individualnog mirovinskog računa (IRA) ili 401(k) plana. To omogućuje ulagačima da iskoriste svoju mirovinsku štednju za ulaganje u digitalnu imovinu poput Bitcoina, Ethereuma, Litecoina i drugih. Platforma je dizajnirana da bude jednostavna za korištenje, s jednostavnim postupkom registracije i sučeljem prilagođenim korisniku.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Nakon što je račun postavljen, ulagači mogu financirati svoj IRA ili 401(k) plan fiat valutom, a zatim koristiti taj novac za kupnju kriptovalute. Bitcoin IRA tvrdi nudi niz pogodnosti svojim korisnicima, uključujući: Rast odgođenog poreza: budući da se ulaganja vrše u okviru IRA-e ili plana 401(k), svaki rast vrijednosti digitalne imovine ne podliježe porezima dok se sredstva ne povuku. Diverzifikacija: Ulaganje u kriptovalute može osigurati diverzifikaciju za tradicionalni portfelj dionica i obveznica. Sigurnost: Platforma koristi najsuvremenije sigurnosne mjere za zaštitu korisničke imovine i osobnih podataka.

Bitcoin IRA također nudi opciju “kontrole čekovne knjižice”, koja investitorima omogućuje kontrolu nad vlastitim IRA fondovima, dajući im mogućnost ulaganja bez potrebe za odobrenjem skrbnika.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Ulaganje u kriptovalute unutar individualnog mirovinskog računa, porezno odgođeni rast, mogućnosti diversifikacije, najsuvremenije sigurnosne mjere, opcija kontrole čekovne knjižice
Naknade:Naknada za postavljanje: 5,99% od početnog depozita. Naknada za trgovanje: 2%. Naknada za račun: 0,08% (naplaćuje se mjesečno)

8. Bitstamp

Bitstamp je mjenjačnica kriptovaluta koja je osnovana 2011. godine sa sjedištem u Luksemburgu. Mjenjačnica podržava trgovanje u fiat i digitalnim valutama, a korisnicima omogućuje polaganje sredstava korištenjem bankovnih prijenosa i kreditnih kartica. Jedna od ključnih značajki Bitstampa je njegova sigurnost. Platforma koristi kombinaciju vrućih i hladnih novčanika za pohranu korisničkih sredstava, a nudi i dvofaktorsku autentifikaciju za pristup računu. Dodatno, mjenjačnica je u potpunosti licencirana i regulirana, što korisnicima daje dodatni mir kada je u pitanju sigurnost njihovih sredstava.

Korisnici također visoko cijene Bitstampovu platformu za trgovanje. Nudi niz vrsta naloga, uključujući limitirane i tržišne naloge, a također korisnicima pruža detaljne grafikone trgovanja i podatke o tržištu. Naknade za trgovanje na Bitstampu relativno su niske i variraju ovisno o obujmu trgovanja.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Burza također nudi mobilnu aplikaciju za Android i iOS, koja korisnicima omogućuje trgovanje i upravljanje svojim računima u pokretu.

Još jedna prednost Bitstampa je velika količina trgovanja i veliki izbor trgovinskih parova, što korisnicima omogućuje brzu i jednostavnu kupnju i prodaju kriptovaluta. Osim toga, burza ima dobru reputaciju i postoji već duže vrijeme, što korisnicima daje povjerenje u njenu stabilnost i pouzdanost.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Mobilna aplikacija, veliki obujam trgovanja, dugogodišnja povijest, visoke sigurnosne mjere
Naknade:Postavljanje narudžbe koja se trenutno ispunjava po tržišnoj cijeni čini vas takerom i primjenjuje se naknada između 0,00% i 0,40%

9. Crypto.com

Crypto.com je platforma koja pojedincima omogućuje kupnju, prodaju i pohranjivanje raznih kriptovaluta, kao i pristup nizu drugih usluga povezanih s kriptovalutama. Jedna od ključnih značajki Crypto.com je njegova jednostavnost korištenja. Crypto.com također nudi niz drugih usluga, uključujući kripto novčanik za pohranu digitalne imovine, kreditnu karticu koja korisnicima omogućuje trošenje njihovih kriptovaluta i platformu za kripto posudbe. Ove dodatne usluge omogućuju korisnicima da u potpunosti iskoriste i imaju koristi od svojih posjeda kriptovaluta.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

Još jedna ključna značajka Crypto.com je njegova sigurnost. Platforma koristi napredne sigurnosne mjere za zaštitu korisničke imovine i osobnih podataka, uključujući dvofaktorsku autentifikaciju, biometrijsku prijavu i namjenski sigurnosni tim. Platforma također nudi program preporuke, koji korisnicima omogućuje da zarade nagrade za upućivanje novih korisnika na platformu. Dodatno, Crypto.com nudi opsežan obrazovni odjeljak na svojoj web stranici, gdje korisnici mogu naučiti više o različitim kriptovalutama i blockchain tehnologiji.

Crypto.com također nudi mobilnu aplikaciju za iOS i Android, koja korisnicima omogućuje pristup njihovom računu i obavljanje transakcija u pokretu.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Kripto novčanik, kripto kreditna kartica, mobilna aplikacija za iOS i Android, povrat novca, kamate, kripto povrat na karticu
Naknade:Maker-taker naknade za Crypto.com razlikuju se ovisno o vašem 30-dnevnom obujmu trgovanja

10. BlockFi

BlockFi je platforma za posuđivanje i posuđivanje digitalne imovine koja omogućuje pojedincima i institucijama da zarade kamatu na svoju kripto imovinu, posuđuju uz nju i trguju njome. Korisnici mogu položiti svoju kripto imovinu na kamatonosni račun i zaraditi kamatu na njoj. Kamatna stopa varira ovisno o imovini i roku oročenja. Na primjer, od siječnja 2023. BlockFi nudi kamatnu stopu od 4,5% za Bitcoin depozite koji se drže mjesec dana i 6,5% za Ethereum depozite koji se drže mjesec dana.

Osim zarade na kamatama, korisnici također mogu posuditi gotovinu ili stabilne kovanice za svoju kripto imovinu koristeći BlockFi-jevu uslugu posuđivanja. Omjer kredita i vrijednosti (LTV) varira ovisno o imovini i razini korisničkog računa. Na primjer, BlockFi trenutno nudi LTV do 50% za Bitcoin zajmove i do 35% za Ethereum zajmove.

Korisnici također mogu trgovati kripto imovinom na platformi BlockFi pomoću svoje web ili mobilne aplikacije. BlockFi nudi konkurentne naknade za trgovanje i širok raspon parova za trgovanje, uključujući BTC/USD, ETH/USD, LTC/USD itd.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.

BlockFi također nudi niz alata i resursa za pomoć korisnicima u upravljanju i rastu njihove kripto imovine, uključujući porezna izvješća, kalkulator kripto kamata i program preporuke koji korisnicima omogućuje da zarade nagrade za upućivanje prijatelja na platformu.

BlockFi je licencirana i regulirana financijska institucija. Djeluje prema propisima Ministarstva financijskih usluga države New York (NYDFS) i član je programa Virtual Currency Business Activity (VCBA). To znači da je BlockFi dužan pridržavati se propisa o sprječavanju pranja novca (AML) i Know Your Customer (KYC) kako bi zaštitio imovinu korisnika i spriječio financijski kriminal.

Najbolje Bitcoin mjenjačnice u 2023.
Ključne značajke:Porezno izvješćivanje, kalkulator kripto kamata, pozajmljivanje i posuđivanje, mobilna aplikacija, podrška za više valuta
Naknade:BlockFi tehnički ne naplaćuje naknade za transakcije, naplaćuje maržu od oko 1% u prosjeku prilikom postavljanja trgovinskih cijena

FAQs

Što je Uphold i što nudi?

Uphold je platforma za razmjenu digitalne imovine koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i držanje različitih kriptovaluta, kao i tradicionalnih fiat valuta i plemenitih metala. Također nudi uslugu digitalnog novčanika za pohranu i upravljanje imovinom. Ima jedinstvenu “Any-to-Any” značajku trgovanja koja omogućuje pretvorbu u stvarnom vremenu između bilo koje podržane imovine.

Što je Coinbase i što nudi?

Coinbase je platforma za razmjenu digitalnih valuta koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju i pohranu različitih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum i druge.

Koja je razlika između Upholda i Coinbasea?

Uphold uz razmjenu kriptovaluta nudi trgovanje “svakom-svakom” i uslugu digitalnog novčanika. Coinbase je isključivo platforma za razmjenu kriptovaluta. Uphold radi u više zemalja i podržava više jezika nego Coinbase.

Je li Uphold siguran i reguliran?

Da, Uphold je u potpunosti reguliran i licenciran od strane FinCEN-a i član je Virtual Commodity Association (VCA). Koristi napredne sigurnosne mjere kao što su dvofaktorska autentifikacija i multi-sig novčanike za zaštitu korisničke imovine.

Je li Coinbase siguran?

Da, Coinbase ima nekoliko sigurnosnih mjera, kao što su osigurani novčanici i autentifikacija u dva faktora. To je također regulirana i licencirana platforma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *