Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?

Sanjate li o izležavanju na plaži s hladnim pićem u ruci dok vaše investicije magično rastu? Pa, budućnost investiranja je stigla, a zove se Umjetna inteligencija!

Zamislite da ste u mogućnosti predvidjeti budućnost burze sa zapanjujućom točnošću, automatizirati svoja ulaganja i minimizirati svoje gubitke, a da ne morate ni prstom maknuti. To je moć umjetne inteligencije u investiranju i vrijeme je da je iskoristite.

Nastavite istraživati ​​uzbudljivi svijet umjetne inteligencije u ulaganju s nama, razgovarajući o njenim prednostima i kako vam može pomoći u postizanju vaših financijskih ciljeva. Stoga zgrabite svoje sunčane naočale, opustite se i otkrijmo kako umjetna inteligencija može vaše investicijske snove pretvoriti u stvarnost.

Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?
money.usnews.com

Table of Contents

Kako AI revolucionira ulaganje

Mirko, mladi investitor, teško se snalazio na burzi zbog ogromne količine podataka i analiza potrebnih za donošenje informiranih odluka. To je bilo sve dok nije otkrio ulogu umjetne inteligencije (AI) u investiranju. Zaintrigiran, počeo je učiti o umjetnoj inteligenciji za ulaganje.

Kroz njegovo istraživanje, Mirko je naučio kako koristiti AI alate za analizu financijskih podataka, napraviti točna predviđanja o cijenama dionica i automatizirati trgovanje, minimizirajući gubitke i maksimizirajući profit. AI je promijenio način na koji investitori pristupaju tržištu dionica i učinio ga dostupnijim običnim ljudima poput Mirka.

Umjetna inteligencija može:

 • Obraditi ogromne količine financijskih podataka
 • Skenirati novinske članke, društvene medije i internetske izvore kako bi pomogao ulagačima da donesu informirane odluke o svojim ulaganjima.

Ulagači koji ne prihvate ovu tehnologiju riskiraju zaostajanje i propuštanje potencijalne zarade. Pomoću edukacija o umjetnoj inteligenciji za ulaganje, ulagači mogu naučiti kako koristiti alate umjetne inteligencije za automatizaciju trgovanja i usredotočiti se na druge važne aspekte svojih života dok se o njihovim ulaganjima brine.

Zaključno, umjetna inteligencija je budućnost ulaganja, a sa snagom umjetne inteligencije na dohvat ruke, ulagači mogu postići svoje financijske ciljeve i osigurati svoju financijsku budućnost.

Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?
investopedia.com

Alati umjetne inteligencije za ulaganje

Ulaganje može biti zastrašujući zadatak, posebno za one koji su novi u tome. S napretkom tehnologije, međutim, sada su dostupni alati koji mogu pomoći da proces ulaganja bude lakši i učinkovitiji.

Jedan od tih alata je automatizirano trgovanje, također poznato kao algoritamsko trgovanje. Automatizirano trgovanje je proces korištenja računalnih programa za izvršenje trgovanja na temelju unaprijed postavljenih pravila. Korištenje umjetne inteligencije (AI) u automatiziranom trgovanju omogućuje analizu podataka, analizu tržišnih trendova i druge čimbenike koje treba uzeti u obzir pri donošenju odluka o trgovanju.

Eliminirajući ljudske emocije iz procesa trgovanja, automatizirano trgovanje osigurava da se trgovanja izvršavaju brzo i točno. Prema izvješću Grand View Researcha, očekuje se da će veličina globalnog tržišta algoritamskog trgovanja dosegnuti 25,7 milijardi USD do 2025., rastući po ukupnoj godišnjoj stopi rasta od 12,2%. Ovaj rast uvelike je potaknut sve većim prihvaćanjem AI i tehnologija strojnog učenja u trgovanju, što može poboljšati brzinu, točnost i učinkovitost trgovanja.

Na tržištu je dostupno nekoliko opcija softvera za automatizirano trgovanje, od kojih svaka ima svoje jedinstvene značajke i prednosti.

Evo nekoliko primjera:

 • MetaTrader 4: Ovo je jedna od najpopularnijih platformi za trgovanje koju podjednako koriste trgovci i brokeri. Nudi širok raspon alata i značajki, uključujući mogućnost stvaranja prilagođenih pokazatelja i stručnih savjetnika pomoću svog programskog jezika.
 • QuantConnect: Platforma temeljena na oblaku koja trgovcima omogućuje razvoj, backtest i implementaciju strategija trgovanja koristeći Python ili C#. Nudi širok raspon izvora podataka i omogućuje prilagodbu algoritama trgovanja.
 • TradeStation: Ova je platforma popularna među profesionalnim trgovcima i institucionalnim ulagačima. Nudi napredne alate za izradu grafikona i analizu, kao i mogućnost izrade i testiranja prilagođenih strategija trgovanja.
 • NinjaTrader: Platforma nudi sveobuhvatno okruženje trgovanja za trgovce svih razina. Nudi napredne mogućnosti crtanja grafikona, analize i automatizacije, kao i mogućnost stvaranja prilagođenih pokazatelja i strategija.

Automatizirano trgovanje može pružiti nekoliko pogodnosti za ulagače. Prvo, može uštedjeti vrijeme eliminirajući potrebu za ručnim trgovanjem. Drugo, može pomoći u smanjenju utjecaja emocija na odluke o trgovanju, jer se trgovanja izvršavaju na temelju unaprijed postavljenih pravila.

Na kraju, može pomoći u poboljšanju brzine i točnosti trgovanja, što dovodi do potencijalno većih povrata. Međutim, važno je napomenuti da automatizirano trgovanje nije sigurna metoda za ostvarivanje profita na burzi. Kao i svaka strategija ulaganja, dolazi s vlastitim skupom rizika i izazova. Važno je temeljito istražiti i testirati bilo koju strategiju trgovanja prije nego što je primijenite u trgovanju uživo.

Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?
quora.com

Prediktivna analitika

Prediktivna analitika revolucionarna je tehnologija koja je promijenila način na koji ulagači pristupaju tržištu dionica. Korištenjem umjetne inteligencije (AI) za analizu ogromnih količina podataka, prediktivna analitika može predvidjeti buduće tržišne trendove s nevjerojatnom točnošću.

Tehnologija koristi podatke iz različitih izvora, kao što su financijska izvješća, novinski članci, društveni mediji i druge internetske platforme. To ulagačima omogućuje analizu tržišnih trendova i predviđanje cijena dionica, ekonomskih pokazatelja i drugih čimbenika koji mogu utjecati na odluke o ulaganju.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o prediktivnoj analitici koje mogu pomoći ulagačima da donesu bolje odluke:

 • Analiza raspoloženja: Prediktivna analitika može koristiti podatke društvenih medija za analizu raspoloženja ulagača o određenim dionicama ili tržišnim trendovima. To može pomoći ulagačima da izbjegnu potencijalne rizike i donesu informirane odluke o ulaganju.
 • Otkrivanje anomalija: Prediktivna analitika može identificirati neobične obrasce ili trendove u cijenama dionica ili obujmu trgovanja, što bi moglo ukazivati ​​na potencijalne tržišne promjene ili događaje koji bi mogli utjecati na buduće cijene.
 • Identifikacija mogućnosti: Prediktivna analitika može pomoći ulagačima da identificiraju podcijenjene dionice ili sektore koji su spremni za rast analizom tržišnih podataka i identificiranjem obrazaca i trendova.

Jedna popularna primjena prediktivne analitike u ulaganju je korištenje robo-savjetnika. Ove automatizirane platforme za ulaganje koriste algoritme umjetne inteligencije za analizu tržišnih trendova i davanje preporuka za ulaganje na temelju investitorove tolerancije na rizik i ciljeva ulaganja. Ovo je izvrsna opcija za nove ulagače koji možda nemaju stručnog znanja ili vremena da sami donesu informirane odluke o ulaganju.

Neki softver za automatizirano trgovanje koji koristi prediktivnu analitiku uključuje:

Ove platforme koriste AI algoritme za analizu tržišnih podataka i automatsku trgovinu na temelju unaprijed postavljenih pravila i strategija. To omogućuje investitorima brzo i učinkovito trgovanje, bez potrebe za ručnom intervencijom.

Općenito, prediktivna analitika je revolucionirala način na koji investitori pristupaju tržištu dionica pružajući im vrijedne uvide i mogućnost donošenja odluka na temelju podataka.

Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?
Blue Planet Studio/Shutterstock.com

Kako koristiti umjetnu inteligenciju pri investiranju

Ulaganje u burzu može biti nezgodna vožnja, s visokim usponima i niskim padovima koji čak i najiskusnije ulagače mogu ostaviti bezbrižnim. Ali ne bojte se, jer AI tehnologija je tu da spasi stvar!

Evo nekoliko načina na koje umjetna inteligencija može pomoći u revoluciji ulaganja:

 1. Analiza povijesnih podataka
  • Analizom prošlih tržišnih trendova i identificiranjem ključnih obrazaca, umjetna inteligencija može predvidjeti potencijalne rizike i pružiti superprecizne procjene rizika.
  • To znači da ulagači mogu donositi informirane odluke o svojim portfeljima i s lakoćom izbjeći skupe pogreške.
 2. Praćenje i podešavanje u stvarnom vremenu
  • AI može pratiti tržišne trendove u stvarnom vremenu i prilagoditi ulaganja u hodu.
  • Ako određena dionica pada brže od olovnog balona, ​​vaš investicijski savjetnik koji pokreće AI može automatski rasprodati tu dionicu kako bi smanjio vaše gubitke.
  • Ovo je posebno korisno na burnim, nepredvidivim tržištima gdje cijene mogu varirati vrtoglavom brzinom.
 3. Smanjeni investicijski gubici
  • Prema nedavnoj studiji koju je proveo McKinsey, pokazalo se da sustavi upravljanja rizikom temeljeni na umjetnoj inteligenciji smanjuju investicijske gubitke do 30%.
  • To je kao da imate vlastitog financijskog anđela čuvara koji brine o vama i vašem novčaniku!

Ako ste zainteresirani za provjeru nekih od najboljih alata za upravljanje rizikom temeljenih na umjetnoj inteligenciji, ne tražite dalje od Riskalyze i Wealthfronta.

 • Riskalyze koristi svoj vlastiti algoritam za analizu vašeg portfelja i daje vam prilagođenu ocjenu rizika na temelju čimbenika kao što su volatilnost tržišta i povijesni učinak.
 • Wealthfront kombinira snagu umjetne inteligencije s ljudskim financijskim savjetnicima kako bi stvorio doista nenadmašno iskustvo ulaganja.

Ne dopustite da vas prestraši svijet ulaganja! Uz AI uz sebe, možete biti mirni znajući da su vaša ulaganja u dobrim rukama.

Kako se umjetna inteligencija koristi za ulaganje?
c-sharpcorner.com

Zaključak!

Ne može se poreći: AI je budućnost ulaganja. Tehnologija je već napravila revoluciju u industriji, pružajući ulagačima snažne alate za donošenje pametnijih odluka i držanje ispred igre.

Od automatiziranog trgovanja do prediktivne analitike, AI je ulagačima otvorio cijeli novi svijet mogućnosti. Ali ne radi se samo o zaradi više novca. AI također transformira iskustvo ulaganja za klijente, čineći ga personaliziranijim i pristupačnijim nego ikad prije. Uz chatbotove i virtualne pomoćnike koji su dostupni 24/7, ulagači mogu dobiti podršku i savjete u stvarnom vremenu kad god im zatrebaju.

Naravno, kao i kod svake disruptivne tehnologije, postoje etička razmatranja koja treba imati na umu. Ali ako AI koristimo odgovorno i transparentno, možemo osigurati poštene i pravedne rezultate za sve. Kako napredujemo, jasno je da će AI nastaviti igrati veću i važniju ulogu u industriji ulaganja.

A za investitore koji žele biti ispred krivulje, prihvaćanje AI više nije opcija – to je nužnost. Stoga se pripremite prihvatiti budućnost ulaganja, koju pokreće AI!

Pitanja i odgovori

Što je ulaganje pomoću umjetne inteligencije i kako funkcionira?

Ulaganje pomoću umjetne inteligencije uključuje korištenje umjetne inteligencije za analizu podataka i donošenje odluka o ulaganju. Algoritmi umjetne inteligencije mogu identificirati tržišne trendove, analizirati financijska izvješća i pratiti raspoloženje na društvenim mrežama kako bi donosili informirane investicijske odluke.

Koje su prednosti korištenja umjetne inteligencije za ulaganje?

Prednosti korištenja umjetne inteligencije za ulaganje uključuju povećanu točnost u predviđanju tržišnih trendova, praćenje ulaganja u stvarnom vremenu i minimiziranje rizika donošenjem informiranih odluka na temelju analize podataka

Može li mi AI pomoći u donošenju boljih odluka o ulaganju?

Da, umjetna inteligencija može pomoći ulagačima da donesu bolje odluke analizirajući podatke i identificirajući obrasce i trendove koji ljudskom ulagaču možda nisu odmah vidljivi.

Koje vrste podataka AI može koristiti za ulaganje?

AI može koristiti različite izvore podataka, uključujući financijska izvješća, novinske članke, osjećaje na društvenim mrežama i druge online platforme. Što većem broju podataka algoritam umjetne inteligencije ima pristup, to će njegova predviđanja vjerojatno biti točnija.

Koje su popularne investicijske platforme temeljene na umjetnoj inteligenciji?

Neke popularne investicijske platforme temeljene na umjetnoj inteligenciji uključuju Wealthfront, Betterment i Robinhood. Ove platforme koriste algoritme umjetne inteligencije za analizu tržišnih podataka i davanje preporuka za ulaganje na temelju investitorove tolerancije na rizik i ciljeva ulaganja.

Može li umjetna inteligencija zamijeniti ljudske financijske savjetnike?

Iako AI može pružiti vrijedne uvide i preporuke, ne može zamijeniti personalizirane savjete i stručnost ljudskog financijskog savjetnika. Mnogi investitori odlučuju koristiti kombinaciju AI i ljudskih savjetnika za najbolje moguće rezultate.

Kako mogu započeti s ulaganjem pomoću umjetne inteligencije?

Da biste započeli s ulaganjem pomoću umjetne inteligencije, razmislite o prijavi za investicijsku platformu temeljenu na umjetnoj inteligenciji ili suradnji s financijskim savjetnikom koji koristi umjetnu inteligenciju u svojim strategijama ulaganja. Također je važno napraviti vlastito istraživanje i biti informiran o tržišnim trendovima i ekonomskim pokazateljima.

Je li AI ulaganje samo za iskusne investitore?

Ne, ulaganje u umjetnu inteligenciju mogu koristiti ulagači svih razina iskustva. Investicijske platforme temeljene na umjetnoj inteligenciji mogu biti izvrsna opcija za nove ulagače koji možda nemaju stručnost ili vrijeme da sami donose informirane investicijske odluke.

Može li se AI koristiti za kratkoročno ulaganje?

Da, AI se može koristiti za kratkoročno ulaganje analizom tržišnih trendova u stvarnom vremenu i donošenjem odluka o ulaganju na temelju trenutnih podataka. Međutim, važno je upamtiti da je kratkoročno ulaganje često riskantnije od dugoročnog ulaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *